‘Depp v. Heard’ vanaf nu te zien op Netflix

Het meest besproken proces van vorig jaar, dat tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard, heeft een eigen Netflixdocumentaire gekregen. De driedelige reeks Depp v. Heard is vanaf vandaag te zien op de streamingdienst. Daarin krijgen we vooral te zien hoe sociale media een grote rol speelde in het verloop van de zaak.

Er zijn weinig rechtszaken waarover zoveel gesproken werd als de zaak tussen Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard. In het voorjaar van 2022 stonden de twee recht tegenover elkaar in de rechtzaal, waar ze beiden de kans kregen om hun gelijk te bewijzen. Uiteindelijk ging de overwinning naar Depp, al was Heard vastberaden om daar nog een stokje voor te steken. Het volledige verloop van het proces is nu te zien in de documentairereeks Depp v. Heard.

Het proces

Het proces tussen Amber Heard en Johnny Depp staat al een lange tijd in de belangstelling. Tijdens dat proces probeerden Heard en Depp allebei te bewijzen dat ze tijdens hun relatie het slachtoffer waren van fysiek, verbaal en/of seksueel misbruik.

Daarvoor werden tientallen getuigen verhoord en werden een honderdtal bewijsstukken gebruikt. Het ging daarbij van foto’s en video’s tot opgenomen telefoongesprekken en verzonden berichten. Uiteindelijk gaven de rechtbank en de jury Johnny Depp gelijk, al won Amber Heard ook enkele kleinere toegevingen.

Documentaire

Omdat het over twee celebrity’s ging, werd het proces natuurlijk ook enorm gemediatiseerd. Het feit dat ook de zittingen vrij bij te wonen waren, zorgde er al snel voor dat er video’s van het proces viraal gingen op apps zoals TikTok. Dat resulteerde in het feit dat iedereen een mening leek klaar te hebben over de zaak, wat het proces dan weer niet altijd ten goede kwam.

Hoe die zaken de rechtszaak hebben beïnvloed en hoe dat precies in zijn werk ging, dat zien we in de nieuwe Netflixdocumentaire Depp v. Heard. Die documentaire werd gemaakt door Emma Cooper, die eerder ook al verantwoordelijk was voor Epstein’s Shadow: Ghislaine Maxwell. 

Bekijk de trailer voor Depp V. Heard hier:

Depp v. Heard is vanaf nu te zien op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series.

Meer
Lees meer...