Derde man in lijn om president Biden te vervangen speelde mee in 5 ‘Batman’-films

Senator Patrick Leahy, de derde man in lijn om Amerikaans president Joe Biden op te volgen mocht dat nodig zijn, is een gigantische Batman-fan. Hij heeft dan ook al meegespeeld in vijf films over het legendarische personage.

Mocht er kersvers Amerikaans president Joe Biden iets overkomen, neemt z’n vicepresident Kamala Harris het ambt over. Als zij ook geen president meer kan zijn, dan wordt het Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Mochten die drie mensen omkomen of ongeschikt zijn, dan is het de beurt aan senator Patrick Leahy. Dat komt doordat hij de langst zittende senator is.

Vijf Batman-films

De kans is héél klein. Maar ze bestaat wel. Dat heeft Leahy zelf al meegemaakt, al was dat in film. De senator is een gigantische fan van Batman en is al in vijf films te zien geweest. In één van die films heeft een explosie namelijk het Capitool volledig verwoest, en z’n personage gedood.

Senator Patrick Leahy was voor het eerst te zien in Batman Forever (1995). Hij kreeg een korte cameo en z’n naam verscheen zelfs niet in de aftiteling van de film. Later was Leahy in Batman & Robin (1997) te zien als zichzelf. In The Dark Knight (2008) en The Dark Knight Rises (2012) speelde hij één van bestuursleden van Wayne Enterprises.

Z’n (voorlopig) laatste verschijning in een Batman-film was in Batman v Superman: Dawn of Justice (2016). Daarin vertolkte Leahy een ‘ambtsgenoot’, senator Purrington. Daarnaast leende hij z’n stem aan een personage uit The Batman: The Animated Series. In het in 2022 verschijnende The Batman zal senator Leahy niet te zien zijn. Hij heeft momenteel namelijk nogal veel op z’n bord.

Presidenten/filmsterren

Patrick Leahy is helemaal niet de eerste vertegenwoordiger van de Verenigde Staten die een film- of televisiecarrière heeft. Ex-president Ronald Reagan (in het ambt van 1981 tot en met 1989) was namelijk in de jaren 1950 een filmster. Ook de vorige president, Donald Trump, was in verschillende films (zoals Home Alone 2) en series te zien.

Het kan ook omgekeerd natuurlijk. Arnold Schwarzenegger gaat de geschiedenisboeken in als acteur. Dat was voornamelijk in actiefilms als The Terminator. Schwarzenegger was gouverneur van Californië van 2003 tot en met 2011.

Meer
Lees meer...