‘Dertigers’ komen nog een laatste keer samen voor kerstspecial

Goed nieuws voor de fans van de serie Dertigers. De originele cast van de reeks zal namelijk nog een laatste keer samenkomen voor een kerstspecial. Eerder dit jaar kwam het vierde en laatste seizoen uit, maar toch zullen de geliefde personages dus nog één keer samen te zien zijn.

Dertigers is dan toch niet helemaal gedaan. Hoewel de VRT op dit moment bezig is aan een gloednieuwe Dertigers met nieuwe personages en nieuwe acteurs, zal ook de oude cast nog een keer terugkeren. Dat doen ze in een kerstspecial die op dit moment wordt opgenomen. In die kerstspecial zullen de kijkers nu wel écht afscheid moeten nemen.

Dertigers

Toen Eén begon met het uitzenden van het eerste seizoen van Dertigers, iets meer dan drie jaar geleden, had de zender nooit gedacht dat het programma zo’n succes zou zijn. De Vlaamse fictiereeks volgt het leven van Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje. Dat zestal is al bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen, maar al snel blijkt dat er ook een onverwerkt trauma is dat hen bindt.

Toch scoorde Dertigers vooral door de herkenbare thema’s zoals relaties, kinderen, werk, ruzies, vriendschappen en alle eventuele problemen die daarbij komen kijken. Uiteindelijk kreeg de serie vier seizoenen.

Special

Maar nu krijgen de fans dus toch nog een extra kans om afscheid te nemen van hun favoriete personages. Vandaag maakte de VRT namelijk bekend dat er een kerstspecial komt met de originele cast. Die special zal nog dit jaar te zien zijn, maar een exacte releasedatum is er nog niet. Waarover de nieuwe aflevering zal gaan, is ook nog niet bekend.

Na de special zullen de kijkers officieel afscheid moeten nemen van de originele personages. Daarna zullen ze de fakkel namelijk overdragen aan de nieuwe cast. Die nieuwe cast begon in mei al aan de opnames van een nieuwe versie van Dertigers. Die zal zich niet langer in Antwerpen afspelen, maar wel in de Groene Gordel rond Brussel.

Meer
Lees meer...