‘Dertigers’: dit gebeurde er in het tweede seizoen

Het derde seizoen van Dertigers komt er binnenkort aan, maar wat gebeurde er ook al weer in het vorige seizoen? Om te zorgen dat je volledig klaar bent voor nieuwe afleveringen maakte Eén een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit het tweede seizoen van Dertigers.

Na het succes van de eerste twee seizoen van de reeks Dertigers werd al snel beslist dat er een derde seizoen zou komen. Normaal was het de bedoeling om dat seizoen, net als de vorige twee, vanaf januari uit te zenden. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Om veiligheidsredenen moesten de makers de opnames van de populaire Eén-reeks in mei vorig jaar namelijk uitstellen. Na heel wat denkwerk en extra voorzorgmaatregelen kon het filmen bijna twee maand later dan toch eindelijk beginnen.

Die vertraging zorgt er dus voor dat het derde seizoen van Dertigers niet zoals de vorige jaren in januari kon beginnen. Het programma keert pas terug op maandag 5 januari. Daardoor zullen veel fans even diep moeten nadenken om zich te herinneren wat er allemaal gebeurd is in het tweede seizoen. Om je daarbij te helpen, maakte Eén een handige samenvatting.

Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje

Daarin zien we hoe het alle vrienden van de vriendenkring met Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje vergaan is een jaar geleden. Zo zien we hoe Nora vernam dat haar ex een nieuwe vriendin heeft. Zelf vangt ze kort daarna bot bij ‘scheel Steventje’, maar vindt ze uiteindelijk toch de liefde bij de iets oudere Hans. Ook de relatie van Pieter en Tinne liep op de klippen, al duikt er wel een groot probleem op. Tinne blijkt namelijk zwanger te zijn.

Alex wordt dan weer eindelijk herenigd met zijn vader onder druk van zijn verloofde Elias. Van lange duur is dat geluk niet, want die vader blijkt terminaal ziek te zijn en komt kort daarna te overlijden. Het tweede seizoen van Dertigers eindigde met het onverwachte vertrek van Saartje. Onder druk van Pieters ex, An, verbrak zij hun relatie zodat hij het hoederecht over zijn zoontje Lucas niet zou verliezen.

Bekijk het overzicht van seizoen 2 van Dertigers

Dertigers is vanaf maandag 5 april van maandag tot en met donderdag om 21.25 uur te zien op Eén en valt ook te bekijken via VRT NU.

Meer
Lees meer...