‘Dertigers’ keert binnenkort terug voor een derde seizoen: dit mogen we verwachten

Het derde seizoen van de populaire fictiereeks Dertigers is vanaf maandag 5 april te zien op Eén. Daarin volgen we opnieuw het wel en wee van de zes vrienden Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje, al zitten er enkele scheurtjes in die vriendschappen.

Na het succes van de eerste twee seizoen van de reeks Dertigers werd al snel beslist dat er een derde seizoen zou komen. Normaal was het de bedoeling om dat seizoen, net als de vorige twee, vanaf januari uit te zenden. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Om veiligheidsredenen moesten de makers de opnames van de populaire Eén-reeks in mei vorig jaar namelijk uitstellen. Na heel wat denkwerk en extra voorzorgmaatregelen kon het filmen bijna twee maand later dan toch eindelijk beginnen.

Vertrek Saartje

Nora en Saartje – Bron: VRT

Daardoor hebben de fans van Dertigers dus iets langer moeten wachten om te weten hoe het verder gaat met de vrienden Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje. Op het einde van het tweede seizoen zagen we namelijk hoe Saartje (Kim Van Oncen) haar relatie met Pieter (Yannick de Coster) verbrak onder druk van zijn ex An.

Dat ze daarna zonder uitleg vertrok naar Londen stuit op veel onbegrip in de vriendenkring. Saartje staat dan ook voor de moeilijke opdracht om de relatie met haar vrienden te herstellen zonder haar geheim te moeten verklappen.

Zwangerschap Tinne

Bart en Tinne – Bron: VRT

Los van dat alles heeft Tinne (Evelien Van Hamme) haar eigen zorgen. Vorig seizoen beslisten zij en Bart (Tom Dingenen) eindelijk om uit elkaar te gaan na het overspel van Bart. Maar juist dan ontdekt ze dat ze zwanger is. Hoe zal ze dat nieuws aan Bart vertellen?

De zwangerschap van Tinne zorgt ook voor strubbelingen bij Alex (Kristof Goffin) en Elias (Yemi Oduwale). Aan de vooravond van hun huwelijk steekt bij hen de kinderwens namelijk steeds feller de kop op, maar vanzelfsprekend is dat uiteraard niet.

Dertigers is vanaf maandag 5 april van maandag tot en met donderdag om 21.25 uur te zien op Eén en valt ook te bekijken via VRT NU.

Meer
Lees meer...