Meer details bekend over batterij nieuwe iPhone 16

Op de release van de iPhone 16-serie is het nog bijna een half jaar wachten, maar ondertussen is er wel informatie uitgelekt over de grootte van de batterijen van die toestellen. En dat blijkt slecht nieuws te zijn voor de iPhone 16 Plus.

In het nieuws: Het gerucht over de batterijcapaciteit van de iPhone 16-modellen komt van het Chinese sociale medium Weibo, via de website Phone Arena, en worden door meerdere gebruikers bevestigd. Daar deelde iemand de geplande grootte van de batterijen van de iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro en 16 Pro Max.

De details:

  • Voor het derde jaar op een rij lijkt Apple ook bij de iPhone 16 vast te houden aan dezelfde vier modellen. Zo komt er een iPhone 16 en de grotere variant 16 Plus. Daarnaast is er ook een high-end-model iPhone 16 Pro en het toptoestel 16 Pro Max.
  • Opvallend genoeg zou de batterijcapaciteit van die iPhone 16 Plus dalen in vergelijking met de 15 Plus. Terwijl dat vorig jaar nog ging om 4.383 mAh, zou de opvolger, die in september verwacht wordt, maar kunnen rekenen op een batterij van 4.006 mAh.
  • Voor de drie andere modellen is er wel beter nieuws. Zo stijgt de batterijcapaciteit van de iPhone 16 volgens de gelekte informatie van 3.349 mAh vorig jaar naar 3.561 mAh. De iPhone 16 Pro gaat dan weer van 3.274 mAh naar 3.355 mAh en de 16 Pro Max komt van 4.441 mAh en zou nu kunnen rekenen op 4.676 mAh.

Maar: Een grotere batterijcapaciteit wil wel niet meteen zeggen dat een iPhonebatterij ook langer meegaat. Veel daarvan hangt ook af van de efficiëntie van de software, de rest van de hardware en de efficiëntie van de batterij.

  • Omdat het nog bijna een half jaar duurt voor Apple officieel de nieuwe iPhone 16-serie voorstelt, zijn alle geruchten uiteraard nog met een korrel zout te nemen.

En: Naast nieuws over de batterijcapaciteit kregen we eerder ook al enkele geruchten over de grootte van de displays van de nieuwe iPhone 16-modellen. Over het algemeen zouden die toestellen grotere schermen krijgen.

Meer
Lees meer...