Beelden van ernstige dierenmishandeling in Duits labo opgedoken: Belgische partner start onderzoek

Er zijn beelden van ernstige dierenmishandeling opgedoken. De feiten vonden plaats in Duits labo waar dierproeven worden uitgevoerd. Op de beelden is te zien hoe apen en honden mishandeld worden. De Gentse biotechspeler Argenx, een Belgische partner, start een onderzoek. (De beelden zijn niet voor gevoelige kijkers.)

https://www.youtube.com/watch?v=a_kAwtiBppI

Argenx, een bedrijf uit Zwijnaarde, wil met een onderzoek nagaan of de schokkende beelden authentiek zijn. Als ze echt blijken te zijn, zal Argenx “stappen ondernemen”. De beelden werden vastgelegd door de Duitse dierenrechtenorganisatie Soko Tierschutz en het Britse Cruelty Free. We zien onder andere een bange hond in een plas bloed, honden die met een vleeshaak opgehangen worden en aapjes die aan hun armen, benen en kop samengebonden zijn. Dat melden onder andere de kranten van De Persgroep.

Argenx laat weten dat het met dierproeven werkt om geneesmiddelen te testen, maar dat dat steeds “conform Europese regelgeving” gebeurt en dat “dierenwelzijn daarbij vooropstaat”. Argenx neemt afstand van de beelden, omdat het dierenwelzijn daarop “duidelijk niet primeert.”

Ook Franse groep trekt conclusies

In het het Zwijnaardse Science Park is ook Ablynx gevestigd, dat kankeronderzoek voert. Dat bedrijf werd voor bijna 4 miljard euro werd overgenomen door de Franse groep Sanofi. Sanofi reageert dat deze beelden “indruisen tegen hun manier van werken”. Als de beelden authentiek blijken te zijn, zal het contract met de Duitsers onmiddellijk stopgezet worden. Sanofi benadrukt dat het dierenrechten erg hoog in het vaandel draagt.

Meer
Lees meer...