Disney+ laat een aantal steken vallen: niet alle grote namen beschikbaar bij release

Disney+
Disney

Over iets minder dan een week is het zover, dan lanceert Disney zijn nieuwe streamingplatform. Onlangs postte de producent een video waarin alle namen stonden van films die naar de online dienst zullen komen. Maar toch zijn er ook een paar grote films die niet beschikbaar zullen zijn. Hieronder vind je een opsomming.

Sinds de aankondiging van Disney+ in september staat de hele wereld op zijn kop. Er deden al langer geruchten de ronde dat de producent zijn eigen streamingplatform aan het maken zou zijn. Onze noorderburen hebben al een aantal weken het nieuwe platform uitvoerig kunnen testen, maar daar staat niet alle content op die beschikbaar gemaakt zal worden tijdens de officiële release.

Sommige grote films ontbreken

Wij lijsten op welke films en series niet beschikbaar zullen zijn bij de officiële start volgende week. En daar zitten toch wel wat namen tussen die we wél verwacht hadden.

De streamingdienst heeft alvast één groot voordeel. Vanaf 12 november betaal je ongeveer 12 euro per maand voor een abonnement op Disney+, dat is een heel stuk minder in vergelijking met de aankoop van aparte films. Want als je een dvd van Disney wil kopen kom je al snel uit op een bedrag rond de 20 euro. Heel veel ouders zullen alleen om die reden blij zijn.

Maar toch ontbreken een aantal grote kleppers in het Disney-arsenaal. Het Twitter-account @NotOnDisneyPlus, zocht uit welke films er niet op het platform aanwezig zullen zijn bij de start. Dat komt onder andere door deals die Disney nog heeft met andere platformen. Denk daarbij aan Netflix, Hulu en Amazon Prime. Daardoor moet de product eerst wachten tot die deals aflopen vooraleer ze beschikbaar zullen zijn op het nieuwe streamingplatform. Daaronder vallen onder andere de films Mary Poppins Returns en Christopher Robin.

Daarnaast zullen er ook geen films verschijnen die controversieel of racistisch zijn. Ook zullen er geen films verschijnen van co-producties met Disney, waarvan Disney zelf niet alle rechten in handen heeft.

Maar ook nieuwe films zullen nog niet direct beschikbaar zijn op het platform. Daarbij gaat het onder andere over de films The Lion KingToy Story 4Aladdin, en Maleficent: Mistress of Evil. Als je nu een grote fan bent van die films en je wil hem écht thuis hebben, dan raden we je aan om alsnog de dvd te kopen.

Disney+ België

Volgende week gaat Disney+ officieel van start in verschillende landen. Onze noorderburen zijn de pioniers geweest voor de testperiode bij Disney+ en zullen daardoor ook de eerste golf zijn als het platform officieel start. Maar over België is momenteel nog vrij weinig bekend. Disney heeft namelijk nog niet laten weten of wij bij die eerste golf zitten. Daarom denken wij dat ons land geen deel zal uitmaken van de release volgende week. Als je nu denkt om een abonnement te nemen in Nederland, dan ben je eraan voor de moeite. Het streamingplatform maakt namelijk gebruik van geo-locatie. Op die manier kan je enkel content bekijken in Nederland. Ook door een VPN te installeren op je computer zal het niet lukken om films en series te bekijken.

Gesponsorde artikelen