Disney+ zal films moeten afstaan aan Netflix

Disney+
Disney

Streamingdienst Disney+ ziet op 12 november het daglicht. Met een gigantische lange lijst aan films en series is het de bedoeling om échte concurrentie te worden voor streamingreuzen Netflix, Hulu en Amazon Prime. Maar dat lijkt minder makkelijk te worden dan verwacht.

Dat Disney+ niet geleidelijk aan zijn films en series beschikbaar zal stellen, dat wisten we al. Bijna alle content van Disney en alle merken die overgenomen werden, zullen te zien zijn op het streamingplatform vanaf 12 november.

Deal met Netflix

Maar binnen een paar jaar zou het bedrijf een deel van zijn films opnieuw aan Netflix moeten afstaan. De twee platformen hebben namelijk al jaren een deal, waardoor bepaalde content binnen zes jaar opnieuw (tijdelijk) naar Netflix zal moeten verhuizen.

Om welke films en series het precies gaat, is niet bekend. Wel is geweten dat het onder andere om recente populaire content zou gaan. Netflix hoeft zich dus voorlopig geen zorgen te maken over content. En ook over klanten zou de streaminggigant niet moeten bedelen eens Disney+ gelanceerd is.

Gedownload = permanent beschikbaar

Volgens Disney-CEO Bob Iger zou dat voor klanten echter helemaal geen problemen mogen opleveren. Wat ze downloaden via het platform zal namelijk beschikbaar blijven, zolang je een abonnement hebt op Disney+.

Originele content

Disney heeft de laatste jaren content verzameld van heel wat andere merken: Marvel, Star Wars, Pixar, National Geographic en Fox. En zowel het moederbedrijf als haar dochterondernemingen blijven ook nieuwe films en series maken.

Zo zal de live action-remake van Lady And The Tramp énkel op Disney+ te vinden zijn. En ook het vervolg op de reeks Lizzie McGuire zullen fans enkel daar kunnen bekijken.

Niet alles zal al op 12 november op het streamingplatform te vinden zijn. Avengers: Endgame, bijvoorbeeld. Maar da’s logisch, want die film komt pas later dit jaar uit. Maar er zijn ook films die niet op Disney+ zullen verschijnen, waarvan de reden voorlopig helemaal onbekend blijft. Het gaat onder andere om Tarzan en Maleficent.

Gesponsorde artikelen