Left Right
scrollTop top

Nederlanders kunnen nu al gebruik maken van Disney+


Disney+
© The Walt Disney Company/Disney+

De Amerikaanse streamingdienst Disney+ start vandaag in Nederland. Onze noorderburen hebben daarmee een exclusieve deal te pakken met Walt Disney. Zij kunnen al van het platform gebruikmaken voor de rest van de wereld.

Disney+, de streamingdienst van Walt Disney, start vandaag al in Nederland. Daarmee zijn onze noorderburen de pioniers om het nieuwe platform van de Amerikaanse producent te testen. Zij kunnen al twee maanden voor het grote publiek het online platform uitproberen.

Nederland als piloottester

De geruchten dat Nederland een tester zou worden voor Disney+ deden in maart al de ronde. Nu is dat eindelijk bevestigd, want het platform start vandaag in Nederland.

Onze noorderburen kunnen wel nog niet gebruikmaken van het volledige aanbod. Nu kan je kijken naar onder andere films van Star Wars en de originele tekenfilms van Walt Disney.

Het bedrijf wil eerst het platform uitrollen in Nederland voor een grondige testfase. Op die manier kan Disney de nieuwe streamingdienst nog aanpassen als dat nodig moest zijn. Het bedrijf moet in de Verenigde Staten namelijk concurrentie aangaan met verschillende andere streamingdiensten, waaronder Netflix, Hulu en Amazon Prime. En die strijd wil Disney alleen aangaan als het platform optimaal afgesteld is.

Op 12 november gaat de streamingdienst uiteindelijk van start voor het grote publiek. Testers in Nederland schakelen dan over op een betalend abonnement van 6,99 euro per maand. Dan is ook het volledige aanbod van de streamingdienst te bekijken.

Nieuwe series

Walt Disney kondigde al aan dat de verschillende tekenseries van de jaren ’80 en ’90 ook beschikbaar zullen worden op het platform. Dan kan je een tweede jeugd beleven en je volledig laten gaan met afleveringen van The Rescue Rangers en DuckTales.

De producent gaat ook nieuwe series maken. Zo krijgen de bekende films van High School Musical ook een spin-off en komt er een nieuw seizoen van LizzyMcGuire waarin Hillary Duff opnieuw de hoofdrol zal spelen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396