Left Right
scrollTop top

Dit jaar geen extra kerstkilo’s na de feestdagen met deze tips!


Dit jaar geen extra kerstkilo’s na de feestdagen met deze tips!

Met Kerstmis maakt het ons meestal niet uit wat en hoeveel we eten want: “Het is feest éh!” Tot je een week later op de weegschaal staat en weer spijt hebt. Als je deze tips volgt, kan je lekker genieten van het kerstdiner en toch geen extra kilootjes als souvenir meenemen. Dit is wat je moet doen.

Bewegen

Voor je gaat eten, is het aangeraden om toch wat te bewegen. Maak een stevige wandeling of ga zelfs lopen vooraleer je vertrekt naar je familie. Het is niet de bedoeling om jezelf kapot te maken, ’t is tenslotte Kerstmis hé. Maar probeer toch niet de hele dag in de zetel te liggen. Beweeg voldoende zodat je toch wat calorieën verbrandt vooraleer je aan het diner begint

Aperitieven

Tijdens het aperitieven kan het al serieus misgaan. Chips, ovenhapjes en vettige snacks kunnen al heel wat verkeerd doen. Daarom is het nooit een slecht idee om van de gezonde snacks op tafel te eten. Kies voor fruit en groenten in plaats van chips. En blijf ook af van de sausjes, die zijn ook niet goed voor je lijn!

Alcohol

Het is heel normaal om tijdens de feestdagen een glaasje cava of wijn te drinken. Maar zo’n glas telt wat calorieën. Daarom kan het zeker geen kwaad om tussendoor eens een glaasje water te drinken. Geloof ons maar, je zal ons morgenvroeg ook dankbaar zijn.

Etenstijd!

Als het tijd is om te eten, moet je ook niet gulzig aan je maaltijd beginnen. Kauw je voedsel heel goed en geniet rustig van je diner. Je lichaam zal dat zeker appreciëren.

Dessertje meenemen

Daarnaast moet je op voorhand eens polsen naar het menu. Merk je dat alles op het menu veel calorieën telt? Dan kan je je eigen voor- of nagerecht meenemen. Je familie zal dat appreciëren en zo ben je er ook zeker van dat er minstens één gerecht gezond is.

Houd gewoon in gedachten dat je niet moet overdrijven en geen voor-, hoofd- en nagerecht moet eten dat heel wat calorieën telt.

F*ck it

Wat natuurlijk ook een optie is, is gewoon genieten van je maaltijd en op niets letten. Laat die nieuwjaarsvoornemens maar komen, ’t is tijd om te fitnessen!

Fijne feestdagen!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.721.553
 • Aantal
  doden
  1.459.224
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  576.599
 • Aantal
  doden
  16.547