Dit zijn alle kandidaten van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ 2018

VIER gaat binnenkort opnieuw op zoek naar ‘De Slimste Mens ter Wereld’. En hoewel we geen glazen bol hebben om te zien wie er met die titel naar huis zal gaan, weten we wel één ding zeker: het zal één van deze 32 kandidaten zijn. 

Het belooft weer een spannend seizoen te worden van De Slimste Mens ter Wereld. Nadat we in een Star Trek-filmpje te weten kwamen wie er dit jaar in de jury zit, maakte VIER vandaag de deelnemers bekend. Eén van deze 32 volgt binnenkort Xavier Taveirne op en mag zich zo voor minstens één jaar De Slimste Mens ter Wereld noemen.

Jury

De jury werd al eerder bekendgemaakt en zal het dus zonder Philippe Geubels moeten doen. Wel zal Herman Brusselmans na een jaartje afwezigheid terug zetelen in de jury van DSMTW.

Jonas Geirnaert, Jeroom, Rik Verheye, Sven de Leijer, Bart Cannaerts, Karen Damen, Stefaan Degand, Jan Jaap van der Wal, Marc-Marie Huijbregts, Wim Helsen en Barbara Sarafian vervolledigen de jury en zullen zo dus zorgen voor de komische noot tijdens de bikkelharde strijd voor de titel van De Slimste Mens ter Wereld.

1. Niels Albert, 32, voormalig veldrijder

VIER
Niels Albert is een voormalige veldrijder. Tijdens zijn carrière werd hij twee keer wereldkampioen, in 2009 en in 2012. In 2011 mocht hij in onze driekleur rijden als Belgisch kampioen. Op dit moment baat Niels Albert zijn eigen fietsenwinkel uit en is hij ook nog actief achter de schermen van de wielerwereld.

2. Jinnih Beels, 41, politica

VIER
Jinnih Beels was tot voor kort politiecommissaris, maar zette daar een stap opzij om het te proberen in de politiek. Eerst was ze onafhankelijk lid van de lijst Samen in Antwerpen. Nadat dit kartel uit elkaar viel, werd ze lijsttrekker voor sp.a in Antwerpen.

3. Frank Boeckx, 31, doelman

VIER
Frank Boeckx staat in het doel bij RSC Anderlecht. Je kan de doelman ook al gezien hebben als voetbalanalist tijdens het afgelopen wereldkampioenschap voetbal.

4. Hugo Borst, 56, auteur

VIER
Hugo Borst is een Nederlandse auteur. Daarnaast heeft hij ook een column en presenteert hij op de radio. Hij is in Nederland ook bekend als voetbalcriticus.

5. Saïd Boumazoughe, 31, acteur en rapper

VIER
Saïd Boumazoughe is acteur en staat ook geregeld op de planken van het theater, maar hij is waarschijnlijk het meest bekend als lid van de rapperscollectieven NoMoBS en SLM. Die laatste ken je ongetwijfeld van het nummer Ewa Ja.

6. Luca Brecel, 23, snookerspeler

VIER
Luca Brecel is met zijn 23 jaar de jongste deelnemer van dit seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Luca is een snookertalent dat op dit moment op de 15de plaats staat op de wereldranglijst. In 2017 kon hij het China Championship winnen door voormalig wereldkampioen Shaun Murphy te kloppen.

7. Hakim Chatar, 29, dj

VIER
Hakim Chatar is net als zijn broer Faisal dj. Je kan Hakim ook al hebben zien opduiken in filmpjes van het weekblad Humo.

8. Clara Cleymans, 29, actrice

VIER
Clara Cleymans is actrice en is vooral bekend voor haar rol als Helena in de Eén-reeks De Ridder. Ze is natuurlijk ook de zus van Spring-acteur Jelle Cleymans en is ook een vaste waarde in het VTM-programma Tegen De Sterren Op.

9. Julie Colpaert, 38, journaliste VTM Nieuws

VIER
Julie Colpaert werkt als reporter bij VTM Nieuws en presenteert ook Telefacts op VTM. Ze startte haar carrière bij Qmusic als nieuwslezeres.

10. Michèle Cuvelier, 26, radiopresentatrice Studio Brussel

VIER
Michèle Cuvelier is radiopresentatrice bij Studio Brussel. Momenteel presenteert ze het avondprogramma Zender.

11. Rani De Coninck, 48, presentatrice

VIER
Rani De Coninck werd in 1991 de allereerste Miss Belgian Beauty, daarna ging ze aan de slag in de media. Eerst als presentatrice bij VRT, waar ze samen met Bart Peeters en Sabine De Vos het legendarische programma De Droomfabriek presenteerde. Later maakte ze de overstap naar VTM, waar ze onder andere Mijn Restaurant en Sterren op de Dansvloer presenteerde. Momenteel werkt Rani als radiopresentatrice bij JOE.

12. Pieter De Crem, 56, staatssecretaris voor Buitenlandse Handel

VIER
Pieter De Crem is momenteel staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, maar hij verdiende uiteraard zijn politieke strepen als minister van Defensie. Een functie die hem de bijnaam ‘Crembo’ opleverde.

13. Pieter Delanoy, 34, priester en De Mol 2018

VIER
Pieter Delanoy was tot begin dit jaar “gewoon een priester”, maar ondertussen weet zowat iedereen wie hij is. Pieter was namelijk de mol in het laatste seizoen van het gelijknamige programma. Mensen bedriegen kan hij dus als geen ander, maar kan hij ook De Slimste Mens ter Wereld worden, net zoals de mol van 2016, Gilles Van Bouwel?

14. Layla El-Dekmak, 30, radiopresentatrice Radio 1

VIER
Layla El-Dekmak is radiopresentatrice bij Radio 1. Ze presenteert daar het programma Dubbelbloed waarin ze mensen ontvangt die “door hun familiegeschiedenis muzikaal beïnvloed zijn door twee of meerdere culturen” en zo dus gezien kunnen worden als ‘dubbelbloed’.

15. Sven Gatz, 51, minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel

VIER
Sven Gatz is een politicus van Open Vld en is momenteel Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel. Hij liet eerder al weten dat hij zou deelnemen aan De Slimste Mens ter Wereld.

16. Brigitte Kaandorp, 56, Nederlandse cabaretière

VIER
Brigitte Kaandorp is een Nederlandse cabaretière, die in ons land vooral bekend is voor haar nummer Ik Heb Heel Zwaar Leven.

17. Tourist LeMC (Johannes Faes), 34, zanger

VIER
Tourist LeMC, die eigenlijk Johannes Faes heet, is bekend als zanger van de nummers Horizon en Koning Liefde. Hij zal waarschijnlijk opvallen met z’n wel heel Antwerpse tongval.

18. Wim Lybaert, 50, televisiepersoonlijkheid

VIER
Televisiemaker Wim Lybaert zit al voor de tweede keer in De Slimste Mens ter Wereld. Bij zijn eerste passage in 2013 bracht hij het er al vrij goed vanaf, maar nu zal hij dus een worp doen naar de eindoverwinning.

19. Youri Mulder, 49, Nederlands voetbalanalist en zoon van Jan

VIER
Youri Mulder kennen we natuurlijk vooral als de zoon van Jan Mulder. Maar tijdens het Wereldkampioenschap voetbal zat hij ook zelf naast z’n vader om de matchen van de Rode Duivels van commentaar te voorzien.

20. Liesa Naert, 36, actrice

VIER
Liesa Naert is een actrice die je kan kennen als Saskia uit Willy’s en Marjetten, maar ook als Cynthia uit Quiz Me Quick. Liesa duikt tegenwoordig ook geregeld op in De Ideale Wereld.

21. Soe Nsuki, 30, comédienne

VIER

22. Omar Suidi, 32, advocaat

VIER

23. Guy T’Sjoen, 47, topdokter

VIER

24. Hans Vanaken, 26, voetballer

VIER
UPDATE: bondscoach Roberto Martinez selecteerde Hans Vanaken voor twee interlands van de Rode Duivels tijdens de opnames van De Slimste Mens ter Wereld en dus moest VIER op zoek naar een vervanger. Die vond het in de vorm van Jelle Van Damme, een collega-voetballer die uitkomt voor Royal Antwerp FC, per toeval de favoriete ploeg van presentator Erik Van Looy.

25. Saartje Vandendriessche, 43, presentatrice

VIER

26. Wouter Vandenhaute, 56, voorzitter De Vijver Media

VIER

27. Peter Van de Veire, 46, radiopresentator MNM

VIER

28. Annelies Van Herck, 43, nieuwsanker VRT

VIER

29. Jeroen Van Koningsbrugge, 45, Nederlandse acteur

VIER

30. Dominique Van Malder, 42, televisiemaker Radio Gaga

VIER

31. Boris Van Severen, 29, acteur

VIER

32. Viktor Verhulst, 24, tv-maker en zoon van Gert

VIER
Meer
Lees meer...