Dit zijn de 28 series waarvan we nu al weten dat ze ons leven in 2019 mooier zullen maken

Dit zijn de 28 series waarvan we nu al weten dat ze ons leven in 2019 mooier zullen maken

2018 ligt achter ons, tijd voor wat nieuws. Gelukkig denken filmstudio’s ook zo. Maar van welke series kunnen we nu al zeggen dat ze de moeite zullen zijn? Wij hebben een kijkje genomen naar de seriekalender van 2019 en hebben er een aantal pareltjes uit geselecteerd. Veel kijkplezier!

1. De Dag – VIER, 10 januari

De eerste van onze aanraders voor 2019 is eigenlijk al een serie uit 2018. Toen was De Dag al via Play More van Telenet te bekijken, vanaf 10 januari is de reeks ook op VIER te volgen. We volgen een bankoverval met gijzeling, in de ene aflevering binnenin de bank vanuit het gezichtspunt van de gijzelnemers. In de volgende aflevering volgen de gebeurtenissen in hetzelfde tijdsslot vanuit oogpunt van politie en familie.

Met De Dag lijkt het bewijs geleverd: lang schrijven aan een scenario (ze werkten zes jaar aan De Dag) en perfectionistisch ploeteren loont. De politionele kant – de oneven afleveringen – zorgen ervoor dat de kijker op geen enkel moment meer weet dan de politie zelf. Het is de aanlevering van de puzzelstukjes. De even scènes zijn dan de puzzelstukjes die in elkaar klikken. Julie Mahieu en Jonas Geirnaert hebben ervoor gezorgd dat De Dag steeds naar een cliffhanger toewerkt, een bijna verloren kunst in fictie.

Hoe laaiend enthousiast iedereen ook was over Beau Séjour en Tabula Rasa: wij waren dat niet. Die reeksen waren ons te gekunsteld – meer stijl dan inhoud – en stortten ergens onderweg als een pudding in elkaar. Bij De Dag is dat niet het geval. De Dag voelt net erg natuurlijk aan, zowel in regie als in acteerprestaties.

2. Sex Education (S1) – Netflix, 11 januari

Op 11 januari pakt Netflix uit met een nieuwe Original, maar een trailer is in nog geen velden of wegen te bespeuren. Sex Education, met Asa Butterfield in de hoofdrol, wordt door Netflix omschreven als een komische coming-of-agedrama waarin thema’s als romantiek, seks en vriendschap aan bod zullen komen.

De kinderen van Goedele Liekens kunnen zich misschien wel herkennen in Sex Education, want een moeder hebben die sekstherapeute is, is niet altijd even makkelijk. Ook niet voor de zestienjarige Otis die zelf nog maagd is en worstelt met zijn eigen seksualiteit. Toch voelt hij intuïtief de problemen van anderen goed aan en samen met zijn klasgenote Maeve richt hij een sekskliniek op waar hun medeleerlingen terecht kunnen met al hun vragen en seksuele problemen.

3. True Detective (S3) – HBO, 13 januari

Het heeft even geduurd, maar het komt er nu echt aan: het derde seizoen van True Detective. De keuze voor de hoofdrol viel deze keer op Mahershala Ali, die bekend is voor zijn rol als Remy Danton in House Of Cards en in 2017 de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol won voor zijn rol in de film Moonlight.

In True Detective zal hij de rol van rechercheur Wayne Hays voor z’n rekening nemen. De reeks liep wat vertraging op door strubbelingen met de oorspronkelijke regisseur, waardoor er naar een vervanger moest gezocht worden. Tussen regisseur Jeremy Saulnier en bedenker Nic Pizzolatto zou het volgens de geruchtenmolen om de aloude “creatieve meningsverschillen” gaan. Dat Saulnier meteen na het nieuws over zijn vertrek de woorden “no comment” tweette, maakt die verklaring aannemelijker dan dat het om een agendaconflict zou gaan, een verklaring die werd opgeworpen door de woordvoerder van HBO.

Het derde seizoen speelt zich af in het noordwesten van Arkansas. Het seizoen zal zich afspelen in drie verschillende tijdsperiodes. Nic Pizzolatto was opnieuw de scriptschrijver voor het hele seizoen, dat opnieuw uit acht afleveringen bestaat. Ondertussen kregen we al een eerste en ook een tweede trailer te zien, en die doen ons alleen nog maar meer uitkijken naar dat derde seizoen!

4. Black Monday (S1) – Showtime, 20 januari

Black Monday refereert aan een historische maandag in 1987 (19 oktober) toen de aandelenmarkten over de gehele wereld een stevige crash ondergingen. De crash begon in Hong Kong, spreidde zich uit naar Europa en leidde in de Verenigde Staten tot een val op de Dow Jones van 508 punten. In de gelijknamige reeks speelt

Deze reeks gaat – met een komische insteek – op zoek naar de oorzaken van die historische crash en komt uit bij een groep outsiders onder leiding van Don Cheadle. De pilootaflevering is overigens geregisseerd door Seth Rogen en Evan Goldberg die ook optreden als de executive producers van de serie en dat eerder waren van films als Knocked Up, Superbad en The Disaster Artist.

5. Miracle Workers (S1) – 12 februari, TBS

Steve Buscemi speelt God, Daniel Radcliffe is een overwerkte engel. Dit onwaarschijnlijke duo speelt samen in de nieuwe reeks Miracle Workers. God is al jaren niet meer blij met het gebrek aan aandacht dat hij krijgt, hij gooit de handdoek in de ring en wil de Aarde opblazen.

De engel Craig van zijn kant wil de Aarde redden.Hij probeert al jaren, met veel te weinig personeel, om de wensen van alle mensen uit te laten komen. Nu God een reorganisatie plant, is zijn job in gevaar, dus roept hij hulp in. Samen willen ze zo snel mogelijk zo veel mogelijk wensen laten uitkomen, zodat mensen God weer leren appreciëren en ze hem van gedachten doen veranderen.

Of Miracle Workers ook op de Belgische televisie te zien zal zijn momenteel nog niet duidelijk. Misschien moeten we er eens een schietgebedje voor doen? We kregen onlangs wel al de eerste beelden van de reeks te zien!

6. The Umbrella Academy (S1) – Netflix, 15 februari

The Umbrella Academy wordt een must voor fans van superhelden, want het is een verfilming van de mini-stripreeks met dezelfde naam. Het basisidee? In de alternatieve realiteit van een 1977 waarin president John F. Kennedy niet vermoord wordt, ontmoeten we de Hargreeves. Zij zijn op zijn minst bijzonder te noemen.

Alle leden van de familie hebben namelijk bovennatuurlijke krachten, zoals levitatie, superkracht, telekinese en de kracht om de realiteit te veranderen door leugens te vertellen. Als de adoptievader van de kinderen, Reginald, doodgaat, moeten de kinderen met elkaar leren leven. Tegelijk moeten ze op zoek naar de reden van de dood van hun vader, want ook daar is niet alles wat het lijkt. De serie komt ook met een sterrencast van jewelste, onder andere Ellen Page (Juno) en Robert Sheehan (Misfits) spelen superhelden.

7. American Gods (S2) – Starz, 10 maart

Het eerste seizoen van American Gods was een groot succes (lees hier onze review van dat eerste seizoen). Na amper twee afleveringen besliste zender Starz al om een tweede te bestellen. Nadien begon de miserie pas.

Showrunners Bryan Fuller en Michael Green verlieten American Gods, naar verluidt na een dispuut met producent FremantleMedia. Fuller en Green wilden een nog hoger budget voor de serie. ‘Nog’ hoger, want het eerste seizoen werd al gedraaid voor zo’n 10 miljoen dollar (8,67 miljoen euro) per aflevering. FremantleMedia weigerde het budget echter te verhogen en dus vertrokken Fuller en Green.

Jesse Alexander – die al samen met Bryan Fuller aan series als Hannibal en Heroes had gewerkt – nam over, samen met Neil Gaiman, de auteur van het oorspronkelijke boek. Daarnaast besloot ook Gillian Anderson, die gestalte gaf aan de nieuwe God Media om niet meer terug te keren in de reeks, uit solidariteit met de showrunners.

Fuller en Green hadden een sneller en donkerder seizoen in gedachten dan het eerste, dat een briljant stukje televisie was. Of de toon die de twee in gedachten hadden ook behouden zal blijven, weten we vanaf 10 maart. American Gods is bij ons te volgen op Amazon Prime. Ook American Gods kreeg al een eerste trailer en daarin zagen we al de samenkomst van de goden!

8. Game Of Thrones (S8) – HBO, april

Is er ooit meer geschreven over een serie dan over Game of Thrones? Nu het endgame van George R. R. Martin in beeld is, en alle draken op het schouwtoneel staan, is het tijd voor de finale. Daarbij zullen Benioff en Weiss, de producers van de serie, alle eindjes netjes aan elkaar moeten knopen, iets waar schrijver Martin notoir slecht in is (of we zouden al weten hoe het afloopt, het laatste boek kwam uit in 2011 en The Winds of Winter is nog niet in zicht).

Dé vraag: wie eindigt er op de Iron Throne? Wordt het Dany, Jon of Sansa, of blijven de Lannisters toch nog rondhangen? En een tweede relevante vraag: zal er een troonpretendent opgegeten worden door de massieve ijsdraak die de wights tot leven hebben gewekt? Komt Arya nog tot op het einde van haar kill-list? In zes afleveringen krijgen we hopelijk het einde op al die vragen. Game of Thrones seizoen 8 wordt verwacht midden juli en zal volgens een van de regisseurs even choquerend zijn als de Red Wedding! Je zal de reeks normaal dan ook vrij snel als niet onmiddellijk kunnen bekijken op Telenet.

HBO loste ook al een eerste teaser voor dat achtste seizoen van Game of Thrones: bekijk ‘m hier!

9. The Crown (S3) – Netflix, verwacht in de lente

Netflix

Er is niets als een beetje deftig kostuumdrama om je dag goed te maken, maar The Crown verraste vriend en vijand. De reeks, die uiteindelijk over het leven van een nog steeds regerende royal vertelt, gaat in haar derde seizoen van start met een nieuwe cast. Claire Foy en Matt Smith mochten Queen Elizabeth II en Prins Philip spelen tijdens hun beginjaren aan het Britse hof, in het komende seizoen tackelt The Crown de jaren zeventig.

Dat wil zeggen dat de nieuwe Queen (Olivia Colman) het steeds beter begint te vinden met haar zus en dat haar huwelijk ook weer wat rimpellozer verloopt. Maar ze moet ook om met een veranderende maatschappij en een zoon die volwassen wordt. En ja, dat betekent de introductie van Camilla Parker-Bowles.

Spoilers: Charles en Camilla zijn intussen al even gelukkig getrouwd. Komen ook nieuw binnen in seizoen 3: Helena Bonham Carter (Harry Potter) als prinses Margaret, Tobias Menzies (Atonement) als Anthony Armstrong-Jones en Charles Dance (Game Of Thrones) als Lord Mountbatten.

Wanneer de reeks verschijnt is nog niet helemaal duidelijk, maar het filmen is al een tijdje afgerond dus Netflix zou ons zo maar eens snel kunnen verrassen.

10. Living With Yourself – Netflix, verwacht in de lente

Getty Images

Een filosofische comedyreeks met Paul Rudd in een dubbele hoofdrol, die hadden we nog niet. Rudd speelt in het acht afleveringen tellende eerste seizoen van Living With Yourself een man die een experimentele behandeling ondergaat om een beter mens te worden. Maar hij ontdekt dat het niet hijzelf is die verbeterd wordt, maar dat hij wel vervangen wordt door een nieuwe en verbeterde versie van zichzelf.

De serie werd geschreven door Timothy Greenberg die vooral bekend is als producer van The Daily Show (2000-2016). De reeks wordt momenteel nog gefilmd.

11. What We Do In The Shadows – FX, verwacht in de lente

In 2014 was What We Do In The Shadows een grote verrassingshit. De film zette in de vorm van een mockumentary een beeld neer van een groep vampiers en hun dagelijkse leven in de 21e eeuw. In de geest van die film wordt nu een televisiereeks gemaakt voor netwerk FX en de regie daarvan is in handen van Jermaine Clement en Taika Waititi die ook al de schrijvers en regisseurs waren van de oorspronkelijke film.

12. Big Little Lies (S2) – HBO, verwacht in de lente

Het stond buiten kijf in 2017: Big Little Lies was de beste serie van dat jaar. Alles aan dat eerste seizoen was perfect. De reeks was ook perfect afgerond, overigens, waardoor het nieuws van een tweede seizoen ons met gemengde gevoelens vulde.

Aan de al indrukwekkende cast – Reese Whiterspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley en Zoë Kravitz keren allemaal terug – wordt voor het tweede seizoen nog een grote naam toegevoegd. Actrice Meryl Streep zal namelijk de rol van Mary Louise Wright voor haar rekening nemen, de moeder van Perry (Alexander Skarsgård). En wie het eerste seizoen gezien heeft, zal waarschijnlijk wel al weten waarom dat drama betekent.

David E. Kelley is opnieuw de schrijver van de zeven afleveringen – die afwijken van het boek deze keer – maar de regisseur is wel vervangen. Jean-Marc Valée was niet meer aan boord en werd vervangen door Andrea Arnold, die al verschillende keren een BAFTA won en in 2005 haar kortfilm Wasp bekroond zag met een Oscar.

13. Catch-22 – hulu, verwacht in de lente

hulu

Alles aan Catch-22 schreeuwt George Clooney: hij produceert, regisseert twee afleveringen, schrijft én acteert in de mini-reeks (6 afleveringen) Catch-22 die gebaseerd is op het legendarische boek van Joseph Heller uit 1961. Het boek lanceerde de term voor een paradoxale situatie waaruit geen uitweg mogelijk is.

Voor Clooney is het de eerste keer dat hij opnieuw acteert – op Nespresso-reclames na – sinds het geflopte Project T. van Disney uit 2015 en zijn eerste televisierol sinds hij in 1999 stopte met E.R., op een gastrolletje in het eerste seizoen van Friends na.

Naast Clooney zelf zullen ook onder andere Kyle Chandler, Christopher Abbott, Hugh Laurie en Martin Delaney in de reeks te zien zijn.

14. Raising Dion – Netflix, lente of zomer

Netflix

Ooit al eens bij stilgestaan dat superhelden ook ouders hebben? In het aankomende superheldendrama Raising Dion ontdekt een alleenstaande moeder dat haar zoontje of verschillende (wisselende) superkrachten beschikt. Michael B. Jordan probeert de reeks en heeft een bijrol als de overleden echtgenoot.

Het idee waar de reeks aan is opgehangen is afkomstig van regisseur Dennis Liu die vooral bekend is door zijn ervaring in de reclamewereld en die van hetzelfde verhaal ook al een kortfilm en een striproman maakte. Hij zal ook het eerste seizoen – bestaande uit 10 afleveringen – volledig zelf regisseren.

15. Stranger Things (S3) – Netflix, 04/07

We hadden het eigenlijk vorig jaar al beloofd, maar Stranger Things komt in 2019 écht met een derde seizoen! De teasers voor seizoen drie van dit jaar beloven alvast dat het nieuwe shoppingcentrum in Hawkins. Daar gebeuren opnieuw, tja, rare dingen. De Dufferbroers, die de serie sinds het begin produceren, hebben al beloofd dat onder andere de Mindflayer uit het vorige seizoen, nog niet volledig begraven is.

Tegelijk evolueert Stranger Things ook met zijn hoofdrolspelers. De producers en schrijvers beloofden al dat ze Will dit jaar met rust laten, al kan hetzelfde niet gezegd worden voor Eleven. En uiteraard wordt ons groepje vrienden ouder, het zou dus kunnen dat ze een beetje uit elkaar beginnen groeien. Tussen Hopper en Joyce zou er dan weer wat romance ontstaan. En ja, we krijgen ook te zien wat er gaat gebeuren tussen Eleven en Mike.

16. The Dark Crystal: Age Of Resistance – Netflix, verwacht in de herfst

The Jim Henson Company en Netflix presenteren samen The Dark Crystal: Age Of Resistance, een prequel op de revolutionaire fantasyfilm The Dark Crystal van Jiim Henson uit 1982. De nieuwe serie zal opnieuw gebruik maken van een volledige cast die bestaat uit poppen en geen CGI of menselijke personages.

The Dark Crystal: Age Of Resistance keert terug naar de wereld van Thra voor een gloednieuw avontuur. Wanneer drie Gelflings het afschuwelijke geheim achter de krachten van Skeksis ontdekken, beginnen ze aan een epische reis om de rebelse strijdmachten aan te wakkeren in een poging de wereld te redden van de ondergang.

In de indrukwekkende stemmencast zitten alumni van Game Of Thrones, Star Wars en Harry Potter. Helena Bonham-Carter en Eddie Izzard zijn de meest klinkende namen uit de uitgebreide cast.

17. Watchmen – HBO, verwacht in de herfst

HBO

Watchmen wordt algemeen beschouwd als de beste beeldroman aller tijden. In 2009 werd het onverfilmbaar geachte boek al eens op het witte doek losgelaten, door Zack Snyder, met zeer wisselvallige reacties tot gevolg. Tien jaar later vond HBO de tijd rijp om het zelf een keer te proberen, maar dan in de vorm van een televisiereeks.

De hoofdrol in de reeks is weggelegd voor Regina King, terwijl ook Don Johnson, Tim Blake Nelson, Adelaide Clemens en Andrew Howard de cast vervoegd hebben. Wat het precies wordt valt nog af te wachten, al benadrukte regisseur Damon Lindelof al wel dat de reeks niet zomaar een herneming zal zijn van het originele bronmateriaal en dus meer dan een gewone verfilming wordt.

Lindelof is alles behalve aan zijn proefstuk toe en verdiende zijn strepen al als schrijver en producer bij Lost en The Leftovers en de zombiefilm World War Z. Bekijk hier de eerste teasers!

18. Fosse/Verdon – FX, verwacht in de herfst

Eén van de reeksen waar we zelf momenteel het meest naar uitkijken is deze Fosse/Verdon, de achtdelige reeks over de romantische en creatieve samenwerking tussen Bob Fosse (Sam Rockwell) en Gwen Verdon (Michelle Williams). Hij was een visionair filmmaker en een gerespecteerd choreograaf en regisseur in het theater, zij was de beste danseres op Broadway aller tijden. Samen hebben ze het aangezicht van de Amerikaanse showbuisness verandert.

Het filmen van deze reeks duurt nog tot in maart dus een volgend teken van leven zal er allicht pas tijdens of na de zomer zijn.

19. Top Of The Morning – Apple, verwacht in de herfst

Apple

Het is nog altijd bang afwachten of we nu Apple ook series gaat maken ons nog een extra abonnement zullen moeten aanschaffen, of niet. De eerste veelbelovende reeks van deze nieuwe speler heet Top Of The Morning en wordt in de herfst verwacht.

Er zijn alleszins kosten noch moeite gespaard, want Reese Whiterspoon, Jennifer Aniston en Steve Carrell zijn getekend voor de hoofdrollen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van journalist Brian Stelter en wil ons een kijk achter de schermen bieden van hoe het leven eruit ziet achter de schermen van de zo talrijke Amerikaanse ochtendlijke televisieshows. In eerste instantie zou een reeks van 20 (!) afleveringen worden geproduceerd.

Hoewel de details nog niet bekend zijn, zou de serie meer dan 10 miljoen dollar per aflevering gaan kosten. Zowel Aniston als Witherspoon zouden daarvan telkens 1 miljoen dollar opstrijken.

20. His Dark Materials – HBO, eind 2019

HBO

HBO en BBC slaan de handen in elkaar voor een televisiereeks gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks His Dark Materials. Die reeks van de hand van Philip Pullman gaat over het weeskind Lyra in een magische wereld waar pratende demons, heksen en steampunk schering en inslag zijn. Tot de cast behoren onder meer Dafne Keen (het kleintje uit Logan), James McAvoy en Lin-Manuel Miranda.

Hoewel er nog geen concrete uitzenddatum bekend is, is de reeks nu al wel bevestigd voor een tweede seizoen.

21. The Eddy – Netflix, eind 2019

Getty Images

Het was Damien Chazelle die volgens ons met First Man de film van het afgelopen jaar gemaakt heeft en met verder op zijn cv ook nog La La Land en Whiplash is het duidelijk: we hebben hier te maken met een supertalent. Dat supertalent huist met zijn volgende project bij Netflix. Chazelle gaat immers een serie maken, bestaande uit acht afleveringen die hij zelf zal regisseren en produceren.

The Eddy is de werktitel van de reeks die geschreven is door Jack Thorne. Thorne is onder andere bekend van This Is England en Wonder en won meerdere BAFTA Awards.Wat we nu al weten over The Eddy is dat de reeks zal gaan over de eigenaar van een jazzclub, de huisband van de club en de chaotische stad die hen omringd. Er zal gefilmd worden in Parijs en er zal Engels, Frans en Arabisch worden gesproken. Wat de cast betreft is er nog helemaal niets bevestigd, maar het is wel de bedoeling dat The Eddy een musicalreeks wordt.

22. Devs – FX, eind 2019

Getty Images

Alex Garland is onder filmliefhebbers één van dé in het oog te houden namen. Toch haalde zijn vorige film Annihilation de zalen niet. Te ingewikkeld vond een hoge pief bij Paramount Pictures en Garland weigerde zijn film aan te passen waardoor de film rechtstreeks naar Netflix werd gebracht. Ook de vorige film van Garland, het nochtans zeer slimme Ex Machina dat ook enkele Oscarnominaties in de wacht wist te slepen haalde in 2015 de (Belgische) zalen niet.

Het hoeft niet te verbazen dat een regisseur die zo moet strijden om zijn ding te kunnen doen zijn heil nu gaat zoeken in het televisielandschap, waar wel nog meer mogelijk is. En dus gaat Alex Garland zijn ding doen voor FX. De serie, Devs genaamd, gaat opnieuw over de band tussen mens en technologie en komt eraan in de loop van 2019. Garland wil een op zichzelf staand verhaal vertellen in acht afleveringen, maar heeft ook al laten weten dat hij mogelijkheden ziet als FX ermee verder zou willen.

23. Little Fires Everywhere – hulu, nog onduidelijk wanneer)

Reese Whiterspoon Twitter

Wie geen boekenlezer is, kent Celeste Ng waarschijnlijk niet, maar haar Little Fires Everywhere was een sensatie op de bestsellerlijsten en wordt nu een minireeks op hulu. De reeks gaat over de familie Richardson, wiens huis afbrand. De familie denkt dat de brandstichter hun jongste zusje Izzie is, maar is dat ook wel zo?

Het wordt een druk jaar voor Reese Whiterspoon-fans, want na Big Little Lies (S2) en Top Of The Morning is het al de derde keer dat haar naam in dit lijstje opduikt. Zij zal samen met Kerry Washington te zien zijn in de reeks en ze zullen ook samen produceren.Celeste Ng zelf is ook betrokken bij de ontwikkeling van de serie.

24. City On A Hill – Showtime, nog onduidelijk wanneer

Showtime

City On A Hill kondigt zich aan als één van de series van het net op gang getrokken jaar en speelt zich af in het Boston van de vroege jaren 90. Toen was Boston een plek vol criminelen waar corruptie hoogtij vierde, tot assistent-openbaar aanklager Decourcy Ward (Aldis Hodge), uit Brooklyn een verbond sloot met de corrupte FBI-veteraan Jackie Rohr (Kevin Bacon). Samen maken ze jacht op een familie van autodieven uit Charlestown in een zaak die zo groot wordt dat de hele criminele wereld er in meegetrokken wordt.

Matt Damon en Ben Affleck zijn samen aan boord als uitvoerend producent en zullen samen met Gavin O’Connor (The Americans) produceren. O’Connor zal ook gaan regisseren, net als Michael Cuesta (Homeland).

25. La Casa De Papel (deel 3) – Netflix, nog onduidelijk wanneer

Netflix

La Casa De Papel hoeven we amper nog voor te stellen. In deze populaire Spaanse reeks volgen we het plan van El Profesor die samen met een groepje dieven de Koninklijke Munt van Spanje (de plaatselijke Nationale Bank) wil overvallen. In plaats van een groot bedrag te stelen, willen zij zelf een groot bedrag drukken.

Na een eerste deel volgde al snel een tweede en de populariteit van de reeks bleef toenemen, waarna Netflix amper nog om de roep om een derde deel heen kon. Dat komt eraan in 2019, maar allicht niet in het eerste kwartaal. Wanneer het dan wel precies zal verschijnen zullen we samen moeten afwachten, al dropte Netflix wel al een eerste korte teaser met een grote hint!

26. The New Pope – HBO, nog onduidelijk wanneer

HBO

Dit nieuwtje lazen we – dit is geen grap! voor het eerst op Kerknet.be: er komt een vervolg op de geniale eerste reeks van The Young Pope (2016) met Jude Law in de rol van onconventionele paus.Law won voor zijn prestatie een Golden Globe. Toch mogen we er niet zomaar vanuit gaan dat Law zijn rol opnieuw de rol van paus Pius XIII zal spelen. De makers hebben immers laten verstaan dat de nieuwe reeks heel anders zal zijn én een nieuwe toevoeging aan de cast van The New Pope is steracteur John Malkovich.

De opnames zijn in november in Italië van start gegaan.De tien afleveringen van The New Pope zullen opnieuw geregisseerd worden door de bekende Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino die eerder al hoge ogen gooide met zijn films La Grande Bellezza en Youth.

27. Good Omens – Amazon, nog onduidelijk wanneer maar allicht heel snel

Good Omens is de reeks die in 2019 potten moet breken op Amazon en BBC2. Het is de verfilming van het dertig jaar oude boek van wijlen sir Terry Pratchett en Neil Gaiman, twee gevierde fantasy-auteurs. De reeks wordt door de fans ongeveer even hard verwacht als Game of Thrones en de verwachtingen liggen dus hoog.

Gelukkig ziet de trailer er fantastisch uit. Net zoals in het boek hebben de aartsrivalen en dikke vrienden Crowley (David Tennant uit Jessica Jones en Doctor Who) en Aziraphale (Michael Sheen uit Masters of Sex) een probleem: zij moeten de apocalyps in gang steken, maar daar hebben ze na zesduizend jaar dolle pret op aarde absoluut geen zin in. En er is nog een probleempje: ze hebben de intussen elfjarige antichrist, die instrumenteel is voor de apocalyps, per ongeluk in het verkeerde gezin geplaatst.

De opnames voor Good Omens zijn al een tijdje afgerond en de trailer is gelanceerd dus de reeks zou zomaar eens vroeg in 2019 kunnen verschijnen.

28. Ratched – Netflix, nog onduidelijk wanneer

Netflix

In februari van dit jaar vond een straffe televisiemakerstransfer plaats:Netflix haalde Ryan Murphy, bedenker van onder andere American Horror Story en Glee, voor de volgende vijf jaar binnen. Murphy gaat exclusief reeksen bedenken voor Netflix en daarvoor had Netflix naar verluidt zo’n 240 miljoen dollar voor over.

Van al die denkarbeid worden stilaan de eerste vruchten zichtbaar. Hij heeft momenteel twee series in voorbereiding. Over The Politician wordt nog heel erg geheimzinnig gaan, het zou om een politieke satire gaan en het gerucht doet de ronde dat Gwyneth Paltrow en Barbara Streisand deel uitmaken van de cast.

De andere reeks waar Murphy momenteel voor aan het werk is bij Netflix klinkt minstens even interessant en is al wat concreter. Ratched is gebaseerd op de gelijknamige hoofdzuster uit One Flew Over The Cuckoo’s Nest en gaat na hoe een jonge zuster zo ontgoocheld raakt in de geestelijke gezondheidszorg en daardoor bitter wordt tegenover haar patiënten. Sarah Paulson zal hierin de hoofdrol vertolken en Netflix heeft meteen twee seizoenen besteld.

Gesponsorde artikelen