‘Doctor Strange’-actrice Zara Phythian en echtgenoot veroordeeld tot celstraf wegens kindermisbruik

Actrice Zara Phytian (37) en haar man, Victor Marke (59), zijn recent beschuldigd geweest van seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Nu is het koppel hiervoor veroordeeld. Hierbij kreeg de actrice een gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd, terwijl haar man tot 14 jaar cel krijgt. Phytian is vooral bekend van haar rol in de Marvelfilm Doctor Strange uit 2016, waarvan het langverwachte vervolg, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, te zien is in de bioscoop.

Vorige maand waren actrice Zara Phythian en haar echtgenoot Victor Marke beschuldigd van seksueel misbruik van een 13-jarig meisje. Maar Marke zou ook alleen ook nog een ander minderjarig meisje hebben misbruikt. Dat werd destijds nog allemaal uitgezocht in de rechtbank, maar intussen is het koppel dus schuldig bevonden van die feiten. Zo zullen ze beiden een celstraf moeten uitzitten. Dat meldt de BBC.

Zara Phythian vertolkte in 2016 de rol van tovenares Brunette Zealot in de Marvelfilm Doctor Strange met acteur Benedict Cumberbatch in de hoofdrol.

Gevangenisstraf

In de rechtbank van Nottingham werd Zara Phythian uiteindelijk veroordeeld tot 8 jaar cel. Haar echtgenoot, Victor Marke, kreeg een gevangenisstraf van 14 jaar opgelegd. Volgens rechter Mark Watson was Marke de “drijvende kracht achter het misbruik”.

Marke is beschuldigd van vier aanklachten van aanranding van een kind tussen 2002 en 2003. Gezamenlijk werd het koppel 14 keer beschuldigd van seksuele handelingen met een minderjarige tussen 2005 en 2008. Beiden ontkenden de overtredingen, maar werden door een jury uiteindelijk schuldig bevonden. Ze zijn vandaag, op maandag 16 mei 2022, veroordeeld.

Marke kreeg vier jaar cel voor het misbruiken van een eerste slachtoffer op zijn eentje. Maar hij kreeg daar nog eens 10 jaar bovenop voor een tweede slachtoffer die hij dus samen met zijn vrouw had misbruikt.

Slachtoffers

Het eerste slachtoffer vertelde de rechtbank dat wat Marke haar aandeed “bijna mijn moeder brak”. In een voorgelezen verklaring bedankte het tweede slachtoffer het eerste omdat ze naar de politie is gestapt. Het meisje voegde eraan toe dat ze een “rebelse en asociale” 13-jarige was geweest die een gemakkelijk doelwit was voor het koppel. “Jullie beroofden me van mijn onschuld waardoor ik niet meer in staat was goede en evenwichtige relaties op te bouwen”, vertelde ze.

Meer
Lees meer...