‘Doctor Strange’-actrice Zara Phythian en echtgenoot beschuldigd van seks met tiener

Actrice Zara Phytian en haar man, Victor Marke, zijn recent beschuldigd van seksueel misbruik van een jong meisje. Phytian is vooral bekend van haar rol in de Marvelfilm Doctor Strange uit 2016, waarvan het langverwachte vervolg, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, binnenkort in de bioscoop verschijnt.

Zara Phythian vertolkte in 2016 de rol van tovenares Brunette Zealot in de Marvelfilm Doctor Strange met acteur Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. De actrice kreeg recent wel te maken met ernstige beschuldigingen van seksueel misbruik door haarzelf en haar echtgenoot Victor Marke. Zij zouden namelijk “herhaaldelijk seks hebben gehad” met een 13-jarig meisje. Dat wordt momenteel allemaal uitgezocht in de rechtbank, schrijft de Nottinghamshire Post.

Beschuldigingen

Het meisje, dat nu volwassen is, beweert dat Phythian (36) en Marke (59) haar tussen 2005 en 2008 dronken voerden alvorens seks met haar te hebben. Hierbij zei ze ook dat ze sommige van die ontmoetingen/activiteiten gefilmd hadden. “Ik wist dat het verkeerd was, maar ik wist gewoon niet hoe ik uit de situatie kon komen of iets kon zeggen”, vertelde het slachtoffer aan de politie. “Ik herinner me dat ik Zara’s reactie probeerde te kopiëren. Op dat moment keek ik enorm naar haar op en probeerde ik dus in alle opzichten op haar te lijken.”

Zowel Phythian als Marke zijn instructeurs in de gevechtssporten in het Verenigd Koninkrijk. Dat is hoe de tiener ze destijds heeft leren kennen. De vrouw beweert ook dat Phythian haar vroeg om een spelletje “truth or dare” te spelen. Zo werd ze dan uitgedaagd om Marke orale seks te geven. Het meisje had ook het gevoel dat ze door Zara Phythian werd “gecoacht” om beter te worden in de seksuele activiteit. Zij schatte dat Victor Marke ongeveer 20 keer seks met haar had bij verschillende gelegenheden.

Vreemde timing

Francis McGrath, de advocaat van het koppel, benadrukte wel dat de vrouw pas met de beschuldigingen aankwam nadat Phythian succesvol begon te worden als actrice. Dat was vooral dankzij haar rol in Dr. Strange.

Hierdoor maakte de politie twee dagen later een video-opname van de beschuldigingen van het meisje. Het slachtoffer besloot dat het door haar haar job haar verantwoordelijkheid was om aangifte te doen bij de politie. Ze vertelde de rechtbank dat ze op haar werk met twee vrijwaringszaken te maken had. Volgens haar waren die zaken die “heel moeilijk om mee om te gaan en eisten ze, voor haar persoonlijk, een grote tol”. Nadat ze voelde dat ze het niet meer aankon om “niets te zeggen”, besloot ze iets te zeggen.

Victor Marke wordt vier keer beschuldigd van aanranding van dit tienermeisje. Hij wordt samen met zijn vrouw beschuldigd van 14 gevallen van seksuele activiteit met nog een ander meisje. Pythian en Marke ontkenden beiden ten stelligste alle beschuldigingen in de rechtbank.

Meer
Lees meer...