Documentaire ‘The Man with 1000 Kids’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de nieuwe docureeks The Man with 1000 Kids. Daarin wordt het verhaal verteld van Jonathan Jacob Meijer, een Nederlandse spermadonor, die de biologische vader is van minstens 550 tot 600 kinderen.

Netflix is een opvallende docureeks rijker. The Man with 1000 Kids vertelt het verhaal van de extreem productieve spermadonor Jonathan Jacob Meijer. In totaal zou hij de biologische vader zijn van meer dan 500 kinderen, maar dat cijfer zou ook veel hoger kunnen liggen.

The Man with 1000 Kids

Jonathan Jacob Meijer begon in 2007 met het doneren van sperma en al snel was hij de biologische vader van meer dan 100 kinderen in Nederland. De Nederlandse wet stelt dat je maar maximum 25 donorkinderen mag hebben, waardoor Meijer geband werd van spermabanken in Nederland. Maar met behulp van schuilnamen en donaties in het buitenland kon hij toch nog meer kinderen op de wereld zetten. Daardoor zou het totale aantal kunnen oplopen tot meer dan 1.000.

In de documentaire komen verschillende ouders van kinderen van Jonathan Jacob Meijer aan het woord. Zij kozen door zijn volle blonde krullenbol bewust voor Meijer als donor, maar beseften later dat hun kinderen hierdoor honderden halfbroers en -zussen hebben, die verspreid zijn over de hele wereld. In de trailer vertellen de ouders al dat er nog meer twists zitten in het verhaal. Uiteindelijk besluit een groep moeders om te proberen om Meijer te stoppen. “Don’t mess with a mom“, klinkt het zo.

De docureeks bestaat uit drie afleveringen die vanaf vandaag te vinden zijn op Netflix. De reeks is van dezelfde makers als Lover, Stalker, Killer, de documentaire die eerder dit jaar verscheen op Netflix.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Man with 1000 Kids:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...