Doggy style is hot: de outfits die je wél wil zien bij je hond

De Amerikaanse modeketen American Eagle heeft een bijzonder promotiefilmpje gelanceerd waarin ze hun kleurrijke outfits voor hondjes voorstellen, assorti met de ‘mensenkledij’. In de zogenaamde ‘dogumentary’ zien we een stoere, superhippe collectie. Al mogen we nog niet te hard hopen op deze nieuwe vorm van doggy style, want de kans dat het om een aprilgrap gaat, zit er dik in. Helaas.

“Your dog’s style is another form of expressing your own, and we are thrilled to bring American Eagle fashionable looks to our pups with the debut of American Beagle Outfitters.” Met deze woorden kondigt Preston Konrad van American Eagle de gloednieuwe hondencollectie aan.  “The collection promises to embody the optimistic, all-American spirit of our brand“, gaat hij verder.

En de beloftes worden waargemaakt, want de hondenoutfits kunnen op z’n minst opvallend, vrolijk en super modieus genoemd worden. De pakjes zijn zelfs zo stoer dat de link met hondenmode als exclusieve aandachtstrekkerij voor keffende chihuahua’s volledig verdwijnt.

In totaal creëerde American Eagle 10 tot 15 verschillende looks, met aandacht voor alle formaten, van de kleintjes…

American Eagle (ea.com)

… tot de medium doggies

… en zelfs de grote modelletjes.

Aprilgrap

Helaas mogen we nog niet te hard hopen dat de collectie er ooit komt, want American Eagle bewees in het verleden niet verlegen te zitten om een onschuldig aprilgrapje. Vorig jaar lanceerden ze rond dezelfde tijd nog de “skinny skinny jeans” die zo strak is dat je “het gevoel hebt helemaal niets te dragen”. Achteraf bleek het om een mopje te gaan.

De Amerikaanse website Mashable vroeg bijgevolg na de lancering van deze campagne de modeketen om extra info, en het enige antwoord dat ze kregen, is dat ze “volgende week meer details zullen vrijgeven”.

Doggies in fashion

Of de collectie er nu komt of niet, modieuze honden zijn al lang niet meer weg te denken uit de modewereld. Het Italiaanse mannenlabel Trussardi verving voor hun lente-/zomercollectie de mannelijke modellen nog voor stoere windhonden.

En ook bij Mulberry zagen we dit jaar hondjes opduiken. Om nog maar te zwijgen van de nummer 1 fashionable dog onder alle modieuze hondjes: de 4-jarige shiba, Bodhi.

Meer
Lees meer...