‘Down the road’ trekt dit najaar naar Canada

VRT heeft vandaag zijn najaarsprogrammatie bekendgemaakt. Daarbij zullen we enkele gloednieuwe programma’s te zien krijgen, zoals de talkshow Amai zeg wauw! met Otto-Jan Ham en de quiz Ik heb het u letterlijk juist gezegd met Philippe Geubels. Maar er keren ook vaste waarden terug. Daarbij is ook Down the road, dat al aan z’n zesde seizoen toe is.

Ook dit jaar zal Dieter Coppens samen met begeleidster Saar en een groep jongeren met het syndroom van Down op reis trekken. De groep trekt deze keer naar het wondermooie Canada, waar ze het land en elkaar beter zullen leren kennen.

Down the road

In het zesde seizoen van Down the road zullen we kennismaken met een nieuwe groep jongeren. Het gaat om Evert (28), Sabine (36), Laurens (34), Anneleen (29), Michaël (30) en Rebecca (34). Zij hebben allemaal het syndroom van Down, maar dat houdt hen niet tegen om de reis van hun leven te maken.

In de afgelopen seizoenen reisden Dieter en Saar al met hun groep door verschillende landen in Europa (seizoen 1), Zuid-Afrika (seizoen 2), Spanje en Marokko (seizoen 3), Lapland (seizoen 4) en Thailand (seizoen 5). Deze keer is het de beurt aan Canada. Na een lange vlucht zullen ze een reis boordevol avontuur beleven. Zo zullen ze gaan paardrijden, zullen ze bizons voederen, een berentocht maken en zullen ze zelfs een survival meemaken op een onbewoond eiland. Tijdens hun reis door de prachtige landschappen van Canada zullen ze vrienden voor het leven maken.

Dit seizoen komen ook de families van de reisgenoten aan bod. Zij zullen samen met hun zoon of dochter, broer of zus vertellen over hoe hun dagelijkse leven eruitziet.

Down the road is dit najaar te zien op VRT 1 en online via VRT MAX. Voorlopig is er nog geen exacte releasedatum bekend.

Meer
Lees meer...