Drake haalt als eerste artiest ooit 50 miljard streams op Spotify

Drake mag zich de eerste artiest ooit noemen die meer dan 50 miljard streams verzamelde op streamingplatform Spotify. Dat hebben verschillende datasites berekend. Het gaat om de combinatie van z’n eigen nummers en zogenaamde “featured tracks“. Dat zijn nummers van andere artiesten waarop Drake ook te horen is.

50.020.000.000 keer. Zo vaak is de muziek van rapper Drake op streamingplatform Spotify beluisterd. De Canadees is de eerste artiest ooit die 50 miljard streams heeft verzameld.

Gecombineerde streams

Verschillende websites die data verzamelen over de hitlijsten en dergelijke kwamen tot die conclusie. Ze benadrukken dat het gaat om “gecombineerde streams”.

Dat wil zeggen: de combinatie van zijn eigen muziek en de muziek van andere artiesten waaraan Drake heeft meegewerkt. Dat zijn dan zogenaamde “featured tracks“.

In totaal zijn de nummers van Drake zelf maar liefst 35,72 miljard keer gestreamd. De nummers van andere artiesten waar Drake aan meewerkte werden 14,30 miljard keer beluisterd.

Spotify Wrapped

De streamingdienst maakte zo’n anderhalve maand geleden nog de populairste nummers en artiesten van 2020 bekend. Bij de meest gestreamde artiesten stond Drake op 2. De absolute nummer 1 in dat lijstje was Bad Bunny. Zijn muziek was het voorbije jaar meer dan 8,3 miljard keer gestreamd.

God’s Plan

Dat gigantische succes en z’n nieuwe titel heeft Drake voor een stuk aan z’n hit God’s Plan te danken. Fans van de rapper streamden dat nummer maar liefst 1,67 miljard keer op Spotify.

‘Certified Lover Boy’

Later dit jaar verschijnt nog een nieuw album van Drake. Dat krijgt de naam ‘Certified Lover Boy‘. Heel wat mensen hadden gedacht dat het album al deze maand beschikbaar zou zijn. Maar momenteel heeft Drake nog niets concreets bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...