Dua Lipa’s ‘Studio 2054’ meest bekeken livestreamconcert ooit

Dua Lipa heeft een nieuw record op haar naam staan. De Brits-Kosovaarse zangeres lokte namelijk meer dan 5 miljoen toeschouwers naar haar virtuele concert Studio 2054. Dua Lipa is de eerste artiest ooit die zo’n gigantisch aantal kijkers tegelijk aan het livestreamen kreeg.

“Ik vind het fantastisch om jullie te laten weten dat Studio 2054 meer dan 5 miljoen kijkers lokte op vrijdagavond”, schreef Dua Lipa op Twitter. “Dank jullie wel om erbij te zijn!” De 25-jarige zangeres is de eerste ooit die erin geslaagd is om zoveel toeschouwers virtueel te verzamelen.

Meer dan een virtueel concert

Meer dan vijf miljoen mensen zaten afgelopen weekend aan hun scherm gekluisterd om de eerste liveversies van de nummers op ‘Future Nostalgia’ te horen te krijgen. Die waren indrukwekkend, en werden gebracht op een set die ervoor zorgde dat Studio 2054 veel meer was dan ‘gewoon een virtueel concert’.

Van die vijf miljoen mensen zouden er 1,9 miljoen het concert vanuit China gevolgd hebben. Een klein miljoen deed dat vanuit India, en de overige tickets werden in de rest van de wereld gekocht. Dat veel mensen interesse zouden hebben, was wel te verwachten. Dua Lipa is namelijk een wereldster, en ze kreeg dan nog eens gezelschap van andere bekende koppen.

Bekende gasten

Zo was onder andere ‘onze’ Angèle afgereisd naar de studio in Los Angeles, om samen met Dua Lipa het nummer Fever te brengen. Ook Kylie Minogue was te zien tijdens het virtuele concert. Zij bracht niet één, maar twee nummers samen met Dua Lipa. Daarnaast kregen fans ook voor het eerst Why Don’t You Love Me te horen, een samenwerking van Dua Lipa en FKA Twigs, die nog moet uitgebracht worden.

Wie Studio 2054 nog niet heeft bekeken, kan nog tot komende zondag tickets kopen en het concert virtueel bijwonen.

Meer
Lees meer...