Duizenden christenen eisen dat ‘Good Omens’ geschrapt wordt … van Netflix

Good Omens
Amazon Prime/Good Omens

Good Omens, de serie gebaseerd op het boek van Terry Pratchett en Neil Gaiman, springt nogal licht om met de Goddelijke wil en het verschil tussen goed en kwaad. Veel mensen vinden dat grappig, andere net niet. 20.000 Amerikaanse christenen hebben een petitie getekend om de serie te schrappen. Het enige probleem? Ze richtten hun petitie aan Netflix, terwijl de serie enkel op Amazon Prime te bekijken is.

Meer dan 20.000 Amerikaanse christenen hebben een petitie gestart om de serie Good Omens te schrappen. De reeks bestaat uit zes delen en is sinds een paar weken te zien op Amazon Prime. Niets speciaals, zou je denken. Maar dat is helemaal niet het geval: de petitie is namelijk gericht aan … Netflix.

Apocalyps of niet?

Amazon Primes Good Omens is gebaseerd op het gelijknamige boek van Terry Pratchett en Neil Gaiman. Pratchett heeft net voor zijn dood nog duidelijk gemaakt dat hij die verfilming heel graag wilde en dat die zo goed mogelijk op het boek zou lijken. Zijn collega en vriend Gaiman heeft bij die wens geholpen en schreef mee aan het script van de serie.

In Good Omens staan engel Aziraphale (Michael Sheen) en duivel Crowley (David Tennant) voor een moeilijke keuze: ze moeten zorgen dat de apocalyps er komt, maar daar hebben ze niet veel zin in. Ze leven ondertussen namelijk al bijna zesduizend jaar op aarde en amuseren zich er wel. Bovendien is de Antichrist, die voor die apocalyps moet zorgen, bij zijn geboorte verwisseld.

Good Omens lacht met de wijsheid van God”

De 20.000 mensen die de petitie getekend hebben, doen dat door een campagne van de Amerikaanse Foundation for a Christian Civilization (een organisatie die een christelijke maatschappij wil in de VS). Ze vinden het niet zo grappig dat Good Omens satanisme brengt als licht, normaal en acceptabel.

De serie lacht ook met de wijsheid van God, volgens de christelijke organisatie. Zo krijgt Gods personage de stem van een vrouw (Frances McDormand), is de Antichrist een normaal kind en springt Good Omens nogal losjes om met de maatschappelijke belemmeringen voor duivelse ideeën.

Twitter lacht zich krom

De makers van Good Omens trekken zich de petitie niet al te hard aan. Integendeel. Ze vinden het enorm grappig dat die aan het verkeerde bedrijf gericht is. Neil Gaiman, een van de schrijvers van het boek Good Omens en een schrijver van het script van de serie, vraagt zijn volgers om het “hen niet te vertellen”.

Amazon Prime, het bedrijf achter de serie, wil het op een deal gooien met Netflix en doet een prachtig voorstel. “Wij zullen Stranger Things annuleren als jullie Good Omens schrappen.”

Op het officiële Twitteraccount van Good Omens hebben ze ook eens goed gelachen. Ze postten het volgende: “Ergens zijn Aziraphale en Crowley elkaar aan het vragen wie hier verantwoordelijk voor is.”

Gesponsorde artikelen