Left Right
scrollTop top

Ed Sheeran komt deze maand nog met nieuw nummer


Ed Sheeran
© Splashnews.Com / Splash News (via Isopix)

Na een lange pauze krijgen we later deze maand een nieuw nummer te horen van Ed Sheeran. De zanger zal optreden op de UEFA Euro 2020 LIVE Show van TikTok. Daar zal hij enkele van zijn oude nummers brengen, maar ook een nieuw nummer.

Fans van Ed Sheeran hebben de afgelopen maanden heel wat geduld moeten oefenen, maar de zanger komt deze maand eindelijk met nieuw werk. Dat heeft hij laten weten in een video op Instagram, waarin ook David Beckham te zien is.

Nieuw nummer

De video is eigenlijk de aankondiging van het optreden van Ed Sheeran op de UEFA Euro 2020 LIVE Show van TikTok op 25 juni om 22 uur. In de grappige video belt David Beckham Ed Sheeran op omdat hij een slechte voetballer is en hulp nodig heeft.

Beckham heeft de zanger al een door met een voetbal en een shirt gestuurd en belt hem ook nog op om advies te geven. “Ik hoorde dat je zal spelen op het EK voetbal”, zegt de ex-voetballer. “Je hebt wel nog wat training nodig want na je laatste optreden op het veld.” Daarop antwoord Ed dat hij geen voetbal zal spelen, maar muziek. Wanneer hij David Beckham vraagt om mee te doen met een duet, hangt de ex-voetballer snel op. Daarna legt Ed nog uit wat we mogen verwachten van zijn optreden. “Ik zal enkele oude nummers spelen, die je hopelijk wel kent, en ook een nieuw nummer dat je sowieso nog niet kent.”

Bekijk hier de video op Instagram:

Courteney Cox

De kans is groot dat we dat nieuwe nummer al een klein beetje te horen kregen. In een video, die Ed gisteren postte op Instagram, speelt hij samen met Friends-actrice Courteney Cox een deel van een nummer dat we nog niet kennen. De caption bij die video is “25 juni”. Ondertussen weten we dus dat dat de dag is waarop de zanger zijn nieuwe nummer zal brengen op de UEFA Euro 2020 LIVE Show van TikTok.

Ed en Courteney maakten ook nog een andere video samen. Daarop dansten ze de legendarische “routine” van Monica en Ross uit Friends.

Pauze

Het laatste album van Ed Sheeran dateert al van meer dan twee jaar geleden. Toen verscheen het album ‘No.6 Collaborations Project‘, met daarop verschillende samenwerkingen van Ed Sheeran met artiesten als Justin Bieber, Khalid, Cardi B, Eminem en Bruno Mars. Niet lang daarna besliste de zanger om een pauze in te lassen. Eind 2019 liet Ed Sheeran via Instagram weten dat hij een pauze nam in zijn muziekcarrière. Die pauze wilde hij gebruiken om meer van de wereld te zien en van “het normale leven” te genieten. Tijdens die pauze werd Ed voor de eerste keer papa. Samen met zijn echtgenote Cherry Seaborn verwelkomde hij in augustus 2020 zijn eerste dochtertje Lyra Antarctica Seaborn Sheeran.

Zo’n half jaar later, in december, kregen we voor de eerste keer opnieuw muziek te horen van Ed Sheeran. Het ging toen om het nummer Afterglow dat Ed zelf bestempelde als een kerstcadeautje. Hij liet daarbij ook meteen weten dat het niet ging om het eerste nummer van een nieuw album. Afterglow was een nummer dat hij al een jaar eerder geschreven had, maar toen pas uitbracht. Het nummer dat we op 25 juni te horen zullen krijgen, wordt dus het eerste echte nieuwe werk van de zanger in meer dan anderhalf jaar tijd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…