Bekijk de eerste beelden van seizoen 2 van ‘Taboe’ met Philippe Geubels

Bijna vier jaar na het veelbesproken en veelbekeken eerste seizoen van Taboe op Eén is Philippe Geubels terug met een tweede seizoen. Daarin kaart hij opnieuw wekelijks een thema aan waarmee je in de eerste instantie niet mee zou lachen. Samen met zijn vier gasten tast hij echter de grenzen van de humor af om zo de taboethema’s bespreekbaar te maken. De eerste aflevering van Taboe gaat over mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) en Eén deelde alvast een kort voorsmaakje van wat je komende zondag mag verwachten.

In 2017 zorgde Philippe Geubels voor een grote verrassing in het medialandschap door een exclusiviteitscontract te tekenen bij de zender Eén. Het eerste programma dat hij daar maakte, was iets helemaal anders dan wat we tot dan toe gewoon waren geweest van de stand-upcomedian.

Taboe

Met het maken van Taboe ging Geubels buiten zijn comfortzone omdat het programma, ondanks de nodige humor, ook heel ernstige onderwerpen besprak en in beeld bracht. Iedere aflevering ging over een ander taboeonderwerp, waar normaal niet openlijk gelachen wordt. Zo ging het eerste seizoen van Taboe over mensen met een fysieke beperking, ongeneeslijk zieken, mensen met een andere huidskleur, mensen met een visuele beperking, mensen in armoede, psychisch kwetsbare mensen, holebi’s en mensen met obesitas.

Geubels nodigde per thema altijd vier gasten uit waarmee hij een week in een vakantiehuis verbleef. Tijdens het programma gaat hij met hen op stap, luistert hij naar hun verhaal en tast hij af waar de grenzen van humor voor hen liggen. Iedere aflevering van Taboe eindigt met een comedyvoorstelling over het thema van de voorbije week en met zijn vier gasten helemaal vooraan in de zaal.

Philippe Geubels – Bron: VRT

Buitenlandse afleveringen

Taboe was meteen een gigantisch succes, met als hoogtepunt een nominatie voor de Emmy Awards. Meerdere buitenlandse productiehuizen kochten de rechten op het programma en in veel landen is ondertussen ook een eigen versie van Taboe uitgezonden. Drie van die buitenlandse afleveringen zijn vanaf zondag 26 december 2021 te zien op VRT NU. Het gaat om afleveringen uit Australië (mensen met een fysieke beperking), uit Denemarken (mensen met het Syndroom van Gilles de la Tourette) en uit Spanje (mensen met een terminale ziekte).

Op Eén kan je vanaf zondag 26 december zeven weken lang kijken naar zeven nieuwe afleveringen rond zeven nieuwe thema’s. Het tweede seizoen van Taboe gaat over vrouwen, senioren, mensen met een onvervulde kinderwens, mensen met een opvallend uiterlijk, mensen die geworsteld hebben met een verslaving en genderdiversiteit.

Autismespectrumstoornis (ASS)

Maar de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen gaat over mensen met een autismespectrumstoornis. Bart (36), Elise (33), Steven (31) en Valerie (32) zijn een week lang de gasten van Philippe Geubels. Zij zullen hem tijdens lange gesprekken en verschillende activiteiten vertellen hoe het is om te leven met ASS. Daarnaast tonen de vier gasten ook hoe ASS wel degelijk een spectrum is. Daardoor ondervindt iedereen – naast heel wat herkenbare zaken – dus ook zijn, haar of hun eigen obstakels en hindernissen.

Dat laatste blijkt alvast heel duidelijk in de twee korte fragmenten die Eén al deerde uit de aflevering van komende zondag. In het eerste clipje zien we hoe Philippe Geubels chauffeur is voor zijn vier gasten, zogezegd richting het Euro Space Center. Lang duurt het echter niet voor Valerie doorheeft dat ze een andere weg nemen dan normaal. In het tweede fragment test Philippe tijdens het ontbijt enkele grappen, maar zijn gasten blijken een zeer moeilijk publiek te zijn.

Bekijk hier de fragmenten uit de eerste aflevering van Taboe:

Het nieuwe seizoen van Taboe is vanaf zondag 26 december 2021 wekelijks om 20.05 uur te zien op Eén en VRT NU.

Meer
Lees meer...