Enkel op deze voorwaarde krijgt Astrid een nieuw seizoen op VIJF

Er komt geen nieuw seizoen van ‘Astrid’, de docusoap over Astrid Coppens. Nu het leven van Astrid zich steeds minder in Los Angeles afspeelt en ‘den John’ en ‘de Lau’ ook al een tijdje van het scherm verdwenen zijn, oordeelde VIJF dat een nieuw seizoen niet aan de orde is. Maar volgens Het Nieuwsblad zitten ze bij VIJF eigenlijk maar op één ding te wachten.

Het was al lang niet meer de Astrid uit Astrid in Wonderland die we afgelopen seizoen zagen op VIJF. Zowel ‘den John’ als ‘de Lau‘, Astrids broer, verdwenen uit de reeks en Astrid bevond zich ook steeds vaker in het ietwat saaie België en minder in het tot de verbeelding sprekende Los Angeles. Maar desondanks lokte de Antwerpse schone toch nog altijd gemiddeld meer dan 320.000 kijkers naar de zender.

Ideaal docusoapmateriaal

Toch vindt VIJF het nu dus wel welletjes geweest. In 2018 komt er, normaal gezien, dus geen nieuw seizoen van de docusoap. Al heeft Astrid de komende tijd wel wat om handen. Wat dacht je van de hoofdrol in een nieuwe Vlaamse film of het proces tegen haar ex-man, ‘den John’, dat in december zal starten? Ideaal docusoapmateriaal zou je denken, maar toch haalt VIJF er nu dus de stekker zo goed als zeker uit.

Volgens Het Nieuwsblad zouden ze bij VIJF menen dat het verhaal van Astrid, en haar nieuwe man Bram, uitverteld is. VIJF zou de reeks maar om één reden toch willen vernieuwen. Mocht er een kleine spruit bijkomen, ziet de zender er plots wel weer iets in. Voorlopig is er echter nog geen zwangerschap aangekondigd ten huize Coppens, dus kan Astrid zich nog even een weg door het leven banen zonder een filmcrew met zich mee te zeulen. Dat zal ongetwijfeld ook wel eens een verademing zijn.

Astrid bij de voorstelling van haar film Verborgen Verlangen:

Meer
Lees meer...