Er wordt al lang over gesproken, maar nu gebeurt het echt: ‘De Zaak Alzheimer’ krijgt een remake, Liam Neeson speelt de hoofdrol

EPA

In het verre jaar 2003 was De Zaak Alzheimer in Vlaanderen een cinemasucces. Filmmaker Erik Van Looy pakte uit met een Amerikaans uitziende film met Jan Decleir in de rol van huurmoordenaar Angelo Ledda, bij wie de tekenen van de ziekte van Alzheimer zich steeds duidelijker begonnen te manifesteren. 750.000 mensen gingen in Vlaanderen de film in de zalen bekijken. Nu, zovele jaren later is een remake van de film in de maak.

De productie van deze remake start in augustus, meldt filmwebsite Deadline. Liam Neeson, die zich de laatste jaren vooral laat gelden als actieheld, speelt huurmoordenaar Alex Lewis, een huurmoordenaar die een doelwit wordt als hij een opdracht weigert uit te voeren. Zijn enige optie is zélf achter zijn opdrachtgevers aan gaan.

Momenteel ligt er een scenario klaar van Dario Scardapane, gebaseerd op het Vlaamse origineel. Scardapane schreef eerder ook al enkele afleveringen van The Punisher, de Marvel-reeks van Netflix, en van de Amerikaanse remake van The Bridge. De regie is in handen van Martine Campbell, een regisseur die vooral bekend is van de Bond-films GoldenEye (1995) en Casino Royale (2006).

Gesponsorde artikelen