Wie is Erhan Demirci uit ‘De Slimste Mens’ en waar kan je hem van kennen?

Er wagen ieder jaar wel een aantal komieken hun kans in De Slimste Mens ter Wereld. Dat is ook dit jaar niet anders. Na onder andere Philippe Geubels, Alex Vizorek en Amelie Albrecht is het nu de beurt aan Erhan Demirci. Die naam doet misschien niet ineens een belletje rinkelen, maar hij heeft al heel wat op z’n palmares staan.

Erhan Demirci is een stand-upcomedian die in 2010 al bekroond werd met zijn eerste award. Hij kreeg toen, samen met zijn collectief ‘Hakims of Comedy’ de juryprijs van de 123 Comedy Award.

Erhan Demirci

Erhan groeide op in het Limburgse Ham, maar week later uit naar onze hoofdstad. Hij treedt op als solo-artiest, maar heeft ook al verschillende samenwerkingen gedaan. Zo is er allereerst Hakims of Comedy, zijn collectief waarmee hij in 2010 in de prijzen valt. Dat collectief bestaat uit en mengelmoes aan Turkse, Marokkaanse, Zuid-Amerikaanse en Belgische Belgen, die samen aan comedy doen.

Verder trok Erhan in 2011 samen met collega-komiek William Boeva doorheen Vlaamse scholen uit het middelbaar onderwijs met de comedyvoorstelling ‘Double Bill’. Maar nu doet Erhan het vooral solo. In zijn show ‘Tussen Friet en Kebab’ gebruikte hij vooral zijn persoonlijke ervaringen als Turkse Belg.

Televisie, cartoons, …

Maar je kan Erhan Demirci ook al kennen vanop de televisie. Zo had hij een vaste rubriek in het programma Café Corsari met Tomas De Soete en Freek Braekman. Daarnaast was hij ook reporter voor het Eén-programma Volt van Kobe Ilsen. Verder kan je hem ook herkennen als je veel naar De Ideale Wereld kijkt. Want daar duikt hij ook regelmatig op in de filmpjes.

Cartoon Erhan Demirci
Website Erhan Demirci

Demirci werkte ook mee aan de komische reeks Nieuw Texas die in 2015 te zien was op Eén. Voor die reeks was hij één van de scenarioschrijvers. Erhan heeft tot slot ook een eigen actua-strip die verschijnt in Knack Focus en in het Franstalige Le Vif. In die cartoon speelt hij de hoofdrol en geeft hij z’n eigen kijk op de actualiteit.

Erhan Demirci is dus van vele markten thuis, maar of hij ook De Slimste Mens ter Wereld kan worden, zullen we vanaf vanavond te zien krijgen.

Meer
Lees meer...