Eurovisiesongfestival: Belgische deelnemer Jérémie Makiese aangekomen in Turijn; dinsdag eerste repetitie

Het Eurovisiesongfestival kan dinsdagnamiddag voor België écht van start gaan. Dat krijgt onze deelnemer Jérémie Makiese namelijk een eerste keer de kans om op het grote, indrukwekkende podium van de PalaOlimpico in Turijn te repeteren. De 21-jarige zanger reisde daarom begin deze week met de rest van de delegatie af naar Italië.

In de tweede halve finale op donderdag 12 mei probeert Jérémie Makiese België voor het tweede jaar op een rij een plaats in de finale van het Eurovisiesongfestival te bezorgen. Dat lijkt nog ver weg, maar door het drukke programma van de liedjeswedstrijd zijn de officiële repetitiemomenten per artiest eigenlijk zeer beperkt. Veel kans om de staging, belichting en choreo te oefenen, is er dus niet.

Weinig repetitiemogelijkheden

Voor de halve finale zal Makiese exact drie keer op het podium gestaan hebben. Dinsdag 3 mei krijgt hij tussen 15 uur en 15.30 uur een half uurtje om zijn lied Miss You in te oefenen. Vrijdagnamiddag 6 mei mag hij nog eens 20 minuten het podium gebruiken. Daarna moet er achter de schermen verder gewerkt worden zodat alles tot in de puntjes in orde is. De volgende keer dat de jonge Belg mag optreden in de PalaOlimpico is op woensdag 11 mei in de namiddag voor de finale dress rehearsel.

Enkele uren later staat er al een volgende zogenaamde dress rehearsel geprogrammeerd. Die generale repetitie doet echter ook dienst als jurywedstrijd. Daar valt er dus al de helft van de punten te verdienen. Het publiek zelf stemt de dag erna tijdens de liveshow.

Maandagmiddag vertrokken naar Turijn

Ondanks de hectische dagen die Jérémie Makiese te wachten staan, leek hij maandagmiddag bij vertrek op de luchthaven richting Turijn best ontspannen. Het was Valérie Toussaint, delegatieleidster van de RTBF, die de foto deelde, waarna meerdere fansites het bericht oppikten.

Luister hier nog eens naar Jérémie Makiese met Miss You:

Meer
Lees meer...