Everton verliest opnieuw punten door overtreding Financial Fair Play

De hoogste voetbalcompetitie in Engeland staat opnieuw op z’n kop. Dit seizoen zijn al meerdere teams sportief gestraft voor het overtreden van de regels rond Financial Fair Play en daar kwam deze week opnieuw een nieuwe zaak bij. Het gaat daarbij opnieuw om Everton, de ploeg van Rode Duivel Amadou Onana.

Everton heeft deze week opnieuw een puntenaftrek van twee punten gekregen vanwege een tweede overtreding van de financiële regels van de Premier League. Deze sanctie komt er nadat een onafhankelijke commissie heeft vastgesteld dat de club de winst- en duurzaamheidsregels heeft overtreden door een overschrijding van 16,6 miljoen pond (ongeveer 19,5 miljoen euro) in een periode van drie jaar.

Everton in het nauw

De puntenaftrek zorgt ervoor dat Everton één plaats zakt naar de 16de plaats waardoor ze zich nu amper twee punten boven de degradatiezone bevinden. Ondanks het feit dat twee punten dus niet gigantisch veel lijkt, zal de ploeg zich dus toch extra moeten bewijzen om in de hoogste klasse van het voetbal te kunnen blijven spelen.

Ondertussen heeft de club wel al laten weten dat het in beroep gaat tegen de beslissing. Maar daarmee lijkt Everton nog niet gered, want ondertussen lopen er nog enkele andere zaken tegen de Financial Fair Play van het team. Zo zou ook de bouw van hun nieuwe stadion niet volledig volgens de regels gebeuren.

Reactie

Als gevolg van de nieuwe sanctie, zijn er heel wat voetbalfans met gemengde reacties. Het is namelijk al de tweede keer dat de ploeg dit seizoen wordt gestraft. Eerder kregen ze al een straf van 10 punten die nadien werd verminderd naar 6 punten.

Ook Nottingham Forest verloor al enkele punten als gevolg van zo’n sanctie. Dat terwijl er ook onderzoeken lopen naar teams als Chelsea en Manchester City, waarbij het over veel meer aanklachten gaat. Fans eisen dan ook dat de strenge aanpak niet alleen geldt voor kleinere ploegen, maar ook voor de grote spelers.

Meer
Lees meer...