Ex-barista deelt een aantal Starbucks-geheimen via TikTok

Een ex-barista van de koffieketen Starbucks heeft via TikTok zijn boekje opengedaan over de werkwijze binnen het bedrijf. Shabaz Ali (28) werkt ondertussen niet meer als barista, en gebruikte dat om zijn volgers te informeren over een aantal leuke feitjes. Zo is er een reden waarom barista’s je naam fout schrijven, en wordt er soms zelfs vals gespeeld.

You love it or you hate it, maar bijna iedereen is ooit al eens in een Starbucks geweest. De grootste koffieketen ter wereld is in elke stad terug te vinden, en is ondanks zijn hoge prijzen toch een van de meest geliefde koffieplekjes van veel mensen. Toch is niet alles er wat het lijkt. Ex-barista Shabaz Ali (28) doet via TikTok alvast zijn boekje open.

Verkeerde naam

Via een video op de populaire app vertelt Shabaz hoe hij jaren geleden voor een Starbucks in Blackburn, Engeland werkte. Als eerste begint hij over het fenomeen van het misspellen van namen. Terwijl sommige barista’s misschien echt niet goed verstaan wat je zegt, doen anderen het echt wel met een reden. Shabaz vertelde hoe hij tijdens zijn opleiding leerde om namen verkeerd te spellen, zodat het bedrijf gratis reclame kreeg op het internet wanneer die persoon dat deelde op zijn, haar of hun sociale media.

Dat is niet meer zo’n groot geheim, maar de jonge Engelsman had het ook over gemene klanten en hoe ze daar soms subtiel mee omgingen. Zo is het meermaals gebeurd dat hij of een collega besloten om een onbeleefde klant een cafeïnevrije koffie te geven. “Omdat gemene mensen geen koffieshot verdienen”, klonk het. Uiteindelijk vertelde hij dat alles vaak afhangt van hoe vriendelijk je zelf bent tegen het personeel.

Lange rijen

Ook in andere video’s had hij het over een aantal opvallende afspraken. Zo was hij verplicht om aan een klant te vertellen dat een bepaald product op was, als het anders een veel te lange rij zou ophouden. Dat was vooral het geval bij frappuccino’s, omdat die langer duren om klaar te maken. Daarnaast vertelde hij ook dat de kans bestaat dat je een gratis drankje krijgt als je aan de barista vertelt dat je jarig bent, al hangt dat heel hard van persoon tot persoon af.

Bekijk de TikTok hier:

@shabazsays #stitch with @princessannafit starbucks ☕️ #starbuck #secrets #companysecrets #funny #coffee #fyp #foryou #foryoupage #starbucksdrinks #react #work ♬ original sound – Shabaz Says

Meer
Lees meer...