Deze extra voordelen krijgt Neymar bovenop zijn gigantische salaris van Al Hilal in Saudi-Arabië

De overstap van Neymar naar de Saudische topclub Al Hilal is sinds gisteren officieel. De 31-jarige Braziliaanse sterspeler ondertekende er een contract van twee seizoenen en zal daarvoor een riant salaris ontvangen. Naast zijn loon krijgt Neymar echter ook nog heel wat andere voordelen in Saudi-Arabië.

Na eerdere mislukte pogingen met Lionel Messi en Kylian Mbappé haalde Al Hilal deze week dan toch eindelijk zijn slag thuis. Het wist Neymar namelijk weg te plukken bij Paris Saint-Germain voor 100 miljoen euro. Hij sluit binnenkort aan bij de recordkampioen van de Saudi Pro League. Neymar voegt zich bij Al Hilal onder andere bij andere topspelers zoals Malcom, die de eerste competitiematch een hattrick scoorde, Kalidou Koulibaly, Rúben Neves en Sergej Milinković-Savić.

Over het loon dat Neymar de komende twee jaar zal verdienen bij Al Hilal vallen verschillende bedragen te lezen. Het zou minimum gaan om 100 miljoen euro per jaar, al is hier en daar ook sprake van 150 miljoen euro. Daarnaast zou er ook een winstpremie van 85.000 euro zijn per gewonnen wedstrijd.

25 slaapkamers, privévliegtuig en drie luxeauto’s

Neymar krijgt in Saudi-Arabië volgens AS ook een gigantisch huis met 25 slaapkamers, een enorm zwembad en drie sauna’s ter zijne beschikking. Bovendien kan hij daar op 5 full-time personeelsleden rekenen om hem te helpen met alles wat hij nodig heeft. Als dat huis niet voldoende is, mag hij ook altijd op hotel gaan, want alle hotel-, restaurant- en andere rekeningen worden gewoon doorgestuurd naar de club.

Ook zichzelf verplaatsen zal geen probleem zijn. Neymar krijgt namelijk een privévliegtuig om te gebruiken wanneer hij wil. Zijn wagenpark in Saudi-Arabiëbestaat uit drie auto’s: een Bentley Continental GT (t.w.v 220.000 euro), een Aston Martin DBX (t.w.v 170.000 euro) en een Lamborghini Huracán (t.w.v 230.000 euro). Voor deze auto’s heeft hij uiteraard ook 24 uur op 24 een chauffeur indien gewenst.

Promo voor Saudi-Arabië

Tot slot is er ook een opvallende deal voorzien voor Neymar in verband met zijn sociale media. Per post op Instagram waarin hij reclame maakt voor Saudi-Arabië zou hij 500.000 euro op zijn rekening krijgen. Die deal is op zich heel logisch. Alle lucratieve transfers die de Saudische voetbalclubs doen worden namelijk betaald door het Saudische Investeringsfonds dat het land wil promoten.

Meer
Lees meer...