Neymar is volgende topspeler die op weg is naar Saudi-Arabië

De transferhonger van de voetbalclubs uit Saudi-Arabië is nog niet gestild. Met Neymar staat de volgende superster namelijk op het punt om de overstap te maken naar de Saudi Pro League. De 31-jarige Braziliaan van Paris Saint-Germain legt op dit moment namelijk zijn medische testen af bij Al Hilal en zou daarna een tweejarig contract tekenen.

Het is Al Hilal dan eindelijk gelukt om een topspeler aan te trekken voor het komende seizoen. De Saudische recordkampioen probeerde begin juni eerste Lionel Messi te overtuigen om voor hen te komen spelen. Ze hadden daar zelfs 1,5 miljard euro voor over voor een contract van drie jaar. Messi koos echter voor Inter Miami in de MLS. Daarna richtten ze hun pijlen op Kylian Mbappé. Deze keer had Al Hilal er 1 miljard euro over om de Fransman één jaar aan zich te binden. Ook hij weigerde.

Neymar

Met Neymar heeft de club nu toch zo goed als zeker zijn grote vis binnen. De Braziliaan is op overschot bij PSG, dat zijn dure kern wil vernieuwen. De Franse topclub haalde Neymar in 2017 voor maar liefst 222 miljoen euro bij FC Barcelona. Neymar liet in de Franse hoofdstad regelmatig zijn talent zien, maar was ook heel vaak geblesseerd. Mede daardoor kon hij PSG niet de verhoopte Champions League schenken.

De 31-jarige Braziliaan lijkt nu dus zijn carrière voort te zetten in Saudi-Arabië. Daar wordt hij de zoveelste topspeler uit Europa, nadat Cristiano Ronaldo die beweging een half jaar geleden in gang zette.

Al Hilal

Al Hilal zou aan PSG een transfersom van 100 miljoen euro betalen. Voor Neymar ligt in Saudi-Arabië een contract van 150 à 160 miljoen euro per jaar klaar voor twee seizoenen. Hij wordt bij Al Hilal ploegmaat van onder andere Rúben Neves, Sergej Milinković-Savić, Malcom en Kalidou Koulibaly. De nummer 3 van vorig seizoen opent vandaag, maandag 14 augustus, zijn seizoen op bezoek bij Abha.

Meer
Lees meer...