Fans van Taylor Swift bieden NYU geld aan om haar proclamatie te mogen bijwonen

Fans van Taylor Swift, ook wel Swifties genoemd, vallen enkele laatstejaars van de New York University (NYU) lastig.  Ze beloven hen honderden dollars voor een ticketje voor Taylor Swifts proclamatie. De zangeres neemt namelijk binnenkort haar eredoctoraat in de schone kunsten in ontvangst.

De afgelopen dagen werden vrijwel alle afstuderende studenten op NYU lastiggevallen op sociale media. Ze werden namelijk benaderd door fans van Taylor Swift om kaartjes voor hun aankomende proclamatie te verkrijgen. Daar zal Swift namelijk een toespraak houden. Zo hopen de Swifties om toch een glimp op te vangen van hun favoriete zangeres. Daarbij waren sommigen zelfs bereid om tot 500 dollar (tot zo’n 473,87 euro) te betalen. Swift zal haar eredoctoraat op 18 mei 2022 in ontvangst nemen in het New Yorkse Yankee Stadium.

Reactie studenten

“Ik heb lange berichten gekregen zoals: ‘Ik hoop dat dit niet gek is, maar ik zou graag komen naar jou proclamatie”, vertelde student Sean Nesmith aan The New York Post. Hij omschreef de fans als opdringerig, maar kon er ook wel om lachen met andere studenten.

“Sommige berichten zijn directer en dan vragen ze meteen: ‘Geef je je tickets weg?'”, legde Nesmith uit. “Een meisje zei dat ze mijn ‘grootste fan’ zou zijn en me zou aanmoedigen tijdens de afstudeerceremonie als ik haar een kaartje zou geven.” Ook Reddit-gebruikers hebben de laatstejaars van NYU gestalkt voor kaartjes voor de proclamatie. Die berichten zijn echter al van de site geschrapt.

Ook studente Caitlin Hornick werd benaderd door een fan die om een ticket vroeg. “Het is geen Taylor Swift concert. Het is een diploma-uitreiking”, vertelde Hornick aan de blog The Click. “Dus het feit dat mensen bereid zijn om absurde prijzen te betalen alleen maar om in Yankee Stadium te komen om een glimp op te vangen van Taylor Swift die een eredoctoraat krijgt, vind ik gewoon absurd. Ik wil mijn medestudenten eren die naar school zijn gegaan tijdens een pandemie. Zij verdienen een deftige afstudeerceremonie”, vervolgde ze. “Geen proclamatie met toeters en bellen omdat iemand een liedje heeft dat 22 heet.”

Beleid universiteit

NYU heeft ondertussen hun beleid rond de kaartverkoop al aangepast. Dat deden ze omdat de Swifties de studenten al te veel hadden lastig gevallen. “NYU verbiedt strikt de directe of indirecte verkoop of veiling van All-University Commencement tickets”, staat er te lezen op de website van de universiteit. “Tickets zijn gratis en alleen beschikbaar voor in aanmerking komende kandidaten van de afstuderende jaren 2020, 2021, en 2022 en hun gasten.”

Door dat ticketbeleid vreesden sommige studenten voor disciplinaire maatregelen. Studenten die hier zich namelijk niet aan zouden houden konden vertraging oplopen bij het in ontvangst nemen van hun diploma’s. “Ik wilde niet het risico lopen om mijn kaartjes te verliezen of repercussies te krijgen van de universiteit als ze erachter zouden komen”, zei Sean Nesmith nog. “Het is het niet waard. Maar hoe geweldig zou het zijn als Taylor het liedje 22 op de proclamatie zou zingen”, grapte hij.

Meer
Lees meer...