Film Fest trekt naar verschillende Vlaamse steden met de eerste Belgische vertoning van deze maffiafilm

Iedere maand organiseert Film Fest Gent een avant-première in verschillende Vlaamse steden. Op dinsdag 17 september presenteert de organisatie Piranhas (La Paranza dei Bambini) van regisseur Claudio Giovannesi, een spannende maffiafilm. Bovendien staat Piranhas ook op het officiële programma van het Film Fest Gent 2019 in oktober.

Onder de noemer ‘Film Fest Gent On Tour’ programmeert het Film Fest Gent-team gloednieuwe kwaliteitsfilms in bioscopen en culturele centra in heel Vlaanderen. Filmcriticus Patrick Duynslaegher legt in een video-introductie op alle locaties uit wat de film zo bijzonder maakt.

Op dinsdag 17 september wordt Piranhas (La Paranza dei Bambini) van regisseur Claudio Giovannesi vertoond. De films is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Roberto Saviano, de al jaren door de maffia bedreigde scenarist van de succesvolle misdaadserie en roman Gomorra. Daarin daagt Saviano de Napolitaanse maffia uit. 

(Tieners en twintigers nemen Italiaanse maffia over: van geheimhouding geen sprake meer.)

Patsers in de maffiastad Napels

Piranhas volgt een groep minderjarige patsertjes die de criminele ladder in sneltempo beklimmen. De vijftienjarige Nicola – vertolkt door acteur Francesco Di Napoli – en zijn maten worstelen met familie, groepsdruk en de liefde terwijl ze de smalle straten van Napels onderdompelen in scooterolie en vers bloed. 

Giovannesi, die als regisseur ook aan Gomorra meewerkte, bevolkt de cast met onervaren Napolitanen, en parkeert de film naast genreklassiekers als de misdaadklassiekers Cidade de Deus en Mean Streets. IJzingwekkend is een understatement.

Saviano won met Piranhas op het vorige Internationaal filmfestival van Berlijn samen met scenarist Maurizio Braucci en regisseur Claudio Giovannesi de Zilveren Beer voor beste scenario.

Tickets verkrijgbaar via de deelnemende locaties:

Meer
Lees meer...