Komst Flo Rida naar Eurovisiesongfestival blijft een raadsel

Volgende week is het tijd voor het Eurovisiesongfestival. Daarop staat er één wel heel bijzondere naam op de affiche. De Amerikaanse rapper Flo Rida is namelijk de featuring artist bij het nummer van San Marino, Adrenalina. Tijdens de repetities is de rapper nog niet gespot in Rotterdam, waardoor het voorlopig een raadsel is of hij er tijdens de halve finale wel zou bij zijn. Een raadsel waar zangeres Senhit met veel plezier op inspeelt.

Volgende week dinsdag, binnen vijf dagen, is het tijd voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Daarin zullen we Hooverphonic aan het werk zien voor België. Maar mogelijk verschijnt in diezelfde halve finale ook de rapper Flo Rida op het podium in de Ahoy in Rotterdam.

Flo Rida

Het was een grote verrassing toen Flo Rida aangekondigd werd als artiest voor San Marino op het Eurovisiesongfestival. Hij rapt als featuring artist enkele lijnen op het nummer Adrenalina van Senhit.

Het Eurovisiesongfestival heeft een regel die zegt dat alle zanglijnen die tijdens een Eurovisienummer te horen zijn, live gebracht moeten worden. Dat wil dus zeggen dat Flo Rida aanwezig moet zijn tijdens het optreden of dat zijn rap overgenomen moet worden door iemand anders. Dit jaar gelden er echter enkele andere regels door de uitbraak van het coronavirus. Zo koos Australië ervoor om de reis naar Nederland niet te maken en hun optreden live-on-tape uit te voeren. Alle andere artiesten zakten wel af naar Rotterdam, waar ze nu druk aan het repeteren zijn.

Senhit maakt het spannend

Ook San Marino is dus al bezig met de repetities en daarbij houdt Senhit de spanning er goed in. Flo Rida is voorlopig nog niet gespot in Rotterdam en Senhit wil voorlopig ook nog niet kwijt of hij er bij de (halve) finale wel zal bijzijn.

Tijdens haar eerste repetitie gebruikte Senhit een stand-in voor de lijnen van Flo Rida. Vandaag stond ze voor de tweede keer op het podium in de arena en gooide de zangeres nog wat extra olie op het vuur. Ze droeg een gigantische kroon vol foto’s van Flo Rida en vraagtekens. Of Flo Rida er echt bij zal zijn, zullen waarschijnlijk pas tijdens de halve finale weten.

San Marino doet het dit jaar opvallend goed bij de bookmakers. In het verleden wist het land op tien deelnames nog maar twee keer de finale te halen en werd zelfs twee keer laatste in de halve finale. Maar dit jaar voorspellen de bookmakers een plek in de finale waar het land voorlopig op de dertiende plaats staat. Wij zijn alvast benieuwd of hun kansen zullen stijgen als Flo Rida arriveert.

Bekijk hier de tweede repetitie van San Marino:

Meer
Lees meer...