Flo Rida aangekomen in Rotterdam; opent donderdag tweede halve finale Eurovisiesongfestival met San Marino

Kom ie of komt ie niet? Dat was al enige tijd de vraag die veel volgers van het Eurovisiesongfestival zich stelden. San Marino had namelijk Flo Rida weten strikken voor hun act, maar door de reisrestricties was het lang niet zeker of de Amerikaan ook effectief in Nederland zou raken. Gisteren kwam er echter eindelijk goed nieuws.

Met amper 33.600 inwoners in San Marino met voorsprong het kleinste land op het Eurovisiesongfestival. Toch is het dwergstaatje zwaar fan van het muziekfestival. Op tien deelnames bereikte het wel nog maar twee keer de finale. Valentina Monetta (die in totaal vier keer deelnam) werd 24ste in 2014 met Maybe en Serhat werd bij zijn tweede deelname tijdens de laatste editie verrassend 19de met Say Na Na Na.

Ook dit jaar kiest San Marino voor iemand die al eerder mocht proberen. De Italiaanse zangeres Senhit haalde in 2011 de finale niet, maar is vastbesloten dat dit jaar wel te doen. Haar nummer Adrenalina is mede geschreven en geproducet door enkele Zweden met tonnen ervaring in de branche.

Flo Rida

Begin maart gooide Senhit daarbovenop nog een extra troef op tafel. Wereldster Flo Rida is namelijk te horen op haar nummer. Toch was het lange tijd een mysterie of hij ook effectief op het podium zou staan in Rotterdam. Reisbeperkingen uit de Verenigde Staten dreigden daar echter een stokje voor te steken.

Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Flo Rida is gisteren namelijk eindelijk geland in Nederland en zal er dus bij zijn als San Marino donderdag de tweede halve finale opent. “Ik ben zo blij om jullie te zien op het Eurovisiesongfestival. Ik ga het podium op met de getalenteerde superster Senhit om onze nieuwe plaat Adrenalina op te voeren. Het is zo’n goed gevoel om na zo lang weer terug te zijn in Europa”, zei hij Metro.

Top tien?

De komst van Flo Rida heeft volgens de bookmakers alvast een positieve invloed op de kansen van San Marino op het Eurovisiesongfestival. Zij stegen meteen enkele plaatsen zouden eenvoudig de finale moeten halen waarin ze zelfs kans maken op een plaats in de top tien.

Meer
Lees meer...