‘Fortnite’-film op komst? Epic Games maakt plannen concreter

Epic Games overweegt om een langspeelfilm te maken van de populaire game Fortnite. De gamedeveloper richtte daarvoor een nieuwe entertainmentafdeling op waarvoor het enkele grote namen aantrok. Een film van Fortnite moet de inkomsten van Epic Games vergroten nu het bedrijf door een aanhoudende vete met Apple geld dreigt te verliezen.

Fortnite is al enkele jaren een van de populairste en meest lucratieve spellen op de markt. Voortdurende vernieuwingen zorgen voor een constante inkomensstroom voor producent Epic Games. Het bedrijf vecht op dit moment echter een juridische strijd uit met Apple omdat het weigert 30 procent van zijn inkomsten af te staan aan hun App Store. Ook met Google heeft het een gelijkaardig conflict.

LucasFilm

Daarom zou Epic Games nu verder kijken dan enkel de gamemarkt. Daarvoor richtte het volgens de website The Information een nieuwe, mysterieuze entertainmentafdeling op. Het bedrijf haalde voor dat nieuwe project drie topmedewerkers bij LucasFilm, de filmstudio achter Star Wars.

De grootste naam is ongetwijfeld die van Jason McGatlin, voormalig vicepresident fysieke productie van LucasFilm. Hij was als executive producer verantwoordelijk voor enkele van de meest recente Star Wars-films. Ook Lynn Bartsch, voormalig head of business affairs voor LucasFilm, en Chris Furia, ex-vicepresident productiefinanciering, maakten dezelfde overstap.

Nieuw verhaal

Officieel is er nog niets geweten over de plannen van Fortnite voor een langspeelfilm, maar het ligt voor de hand dat Epic Games zo’n project overweegt. Ook in het spel zelf wordt om de zoveel tijd opnieuw gestart met een volledig nieuw verhaal, iets wat eenvoudig te vertalen moet zijn naar het witte doek.

Meer
Lees meer...