‘Freaky Friday’-sequel krijgt meer vorm: “De juiste mensen zijn aan het praten”

Jamie Lee Curtis heeft een update gegeven over een mogelijk vervolg op de film Freaky Friday. Enkele weken geleden liet ze weten dat ze te vinden zou zijn voor een sequel. Ook haar tegenspeelster Lindsay Lohan zegt geen nee tegen zo’n terugkeer van de film. En volgens Curtis zou het idee nu door de “juiste mensen” besproken worden.

Freaky Friday verscheen in 2003 en groeide uit tot een klassieker in z’n genre. In de komedie met Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan in de hoofdrol wisselen een moeder en dochter van lichaam, waarbij ze elkaar leren begrijpen. Zo haalde Big Mouth voor de laatste aflevering van het zesde seizoen inspiratie uit de film.

Freaky Friday-sequel

Het is ondertussen bijna 20 jaar geleden dat Freaky Friday verscheen. De film vertelt het verhaal van Anna Coleman (Lindsay Lohan) en haar moeder Tess (Jamie Lee Curtis). Sinds de dood van Annas vader is de relatie tussen de twee ernstig verstoord. Zeker nu mama Tess will trouwen met haar nieuwe vriend Ryan (Mark Harmon). De ruzie tussen de twee bereikt z’n kookpunt op de avond van het proefdiner voor het huwelijk. Anna had die avond een belangrijke auditie met haar band, maar ze mocht niet gaan van haar moeder. De volgende ochtend worden ze plots wakker in elkaars lichaam.

Ze kunnen niet anders doen dan het leven van de ander overnemen. Zo gaat Tess, in het lichaam van haar dochter, terug naar de schoolbanken en moet Anna, in het lichaam van haar moeder, de patiënten van haar moeder (die werkt als therapeut) overnemen. De enige manier om terug te keren naar hun eigen lichaam is onvoorwaardelijke liefde voor elkaar tonen.

Enkele weken geleden liet Jamie Lee Curtis weten dat ze al aan Disney gevraagd had om een sequel van Freaky Friday te maken. Niet veel later volgde het nieuws dat ook haar tegenspeelster Lindsay Lohan een vervolg wel zou zien zitten. En die film lijkt steeds concreter te worden.

“De juiste mensen zijn aan het praten”

Op de première van Glass Onion: A Knives Out Mystery kreeg Jamie Lee Curtis van Variety de vraag hoe het nog gaat met de plannen voor de sequel. “We zijn aan het praten. Mensen zijn aan het praten. De juiste mensen zijn aan het praten. Lindsay en ik zijn allebei vastberaden om het te doen. Maar het is niet onze keuze om te maken. Het is aan Disney en ik denk dat zij geïnteresseerd zijn. En we zijn aan het praten.”

Er is dus nog geen officieel groen licht voor de sequel van Freaky Friday. Maar met de twee hoofdrolspelers aan boord en gesprekken met Disney lijkt de kans dat de film er komt steeds groter te worden.

Freaky Friday is te bekijken via Disney+. Nog geen abonnement? No worriesKlik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...