‘Freaky Friday’-sequel officieel in de maak

Het is bij deze officieel: er komt een sequel van de film Freaky Friday uit 2003. De twee hoofdrolspeelsters uit de originele film, Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan, lieten eind vorig jaar weten dat ze een sequel zagen zitten. En nu heeft The Hollywood Reporter de bevestiging gekregen dat er inderdaad een sequel komt.

Freaky Friday verscheen in 2003 en groeide uit tot een klassieker in z’n genre. In de komedie met Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan in de hoofdrol wisselen een moeder en dochter van lichaam, waarbij ze elkaar leren begrijpen.

Freaky Friday-sequel

Het is ondertussen bijna 20 jaar geleden dat Freaky Friday verscheen. De film vertelt het verhaal van Anna Coleman (Lindsay Lohan) en haar moeder Tess (Jamie Lee Curtis). Sinds de dood van Annas vader is de relatie tussen de twee ernstig verstoord. Zeker nu mama Tess will trouwen met haar nieuwe vriend Ryan (Mark Harmon). De ruzie tussen de twee bereikt z’n kookpunt op de avond van het proefdiner voor het huwelijk. Anna had die avond een belangrijke auditie met haar band, maar ze mocht niet gaan van haar moeder. De volgende ochtend worden ze plots wakker in elkaars lichaam.

Ze kunnen niet anders doen dan het leven van de ander overnemen. Zo gaat Tess, in het lichaam van haar dochter, terug naar de schoolbanken en moet Anna, in het lichaam van haar moeder, de patiënten van haar moeder (die werkt als therapeut) overnemen. De enige manier om terug te keren naar hun eigen lichaam is onvoorwaardelijke liefde voor elkaar tonen.

Eind vorig jaar liet Jamie Lee Curtis weten dat ze al aan Disney gevraagd had om een sequel van Freaky Friday te maken. Niet veel later volgde het nieuws dat ook haar tegenspeelster Lindsay Lohan een vervolg wel zou zien zitten. Daarna gaf Jamie Lee Curtis nog een update dat “de juiste mensen aan het praten waren” over de film. En dat lijkt nu het gehoopte effect te hebben.

Bevestigd

Volgens The Hollywood Reporter is de sequel van Freaky Friday nu officieel in de maak. Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan zouden daarbij terugkeren en Elyse Hollander zal verantwoordelijk zijn voor het script van de film.

Het is nog niet geweten wanneer de opnames van de film van start zullen gaan, dus is er ook nog geen zicht op een releasedatum.

Freaky Friday is te bekijken via Disney+. Nog geen abonnement? No worriesKlik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...