‘Free Guy’ met Ryan Reynolds krijgt vervolg (en misschien zelfs nog meer)

De komediefilm Free Guy krijgt een vervolg. De film kwam in augustus 2021 uit in de bioscoop, maar niet veel later volgde ook de release op Disney+. Het is vooral die laatste die ervoor zorgde dat de film een hit werd, waardoor Disney en 20th Century Studios nu een vervolg willen maken. Studio-eigenaar Steve Asbell spreekt zelfs over een hele franchise en nog andere projecten.

Als het aan Steve Asbell van 20th Century Studios ligt, dan is het nog lang niet gedaan met de Free Guyuniverse. In een interview met The Hollywood Reporter laat hij zich uit over eventuele vervolgen en andere mogelijkheden. Free Guy is een komediefilm waarin Guy (gespeeld door Ryan Reynolds) op een dag merkt dat hij in een videogame leeft en geen eigen wil heeft.

Free Guy

We kunnen nog projecten in de stijl van Free Guy verwachten. In de eerste film was te zien hoe Guy (Ryan Reynolds) elke dag hetzelfde schema had en daar ook naar leefde. Tot hij op een dag besloot om het anders aan te pakken. Tijdens de zoveelste overval op de bank waar hij werkte, gaat hij in op een van de overvallers en wordt hij ineens een persoon met een eigen wil. Wanneer hij Millie (Jodie Comer), een andere avatar, ontmoet, raakt hij in de ban. Hij moet en zal een manier vinden om zichzelf en al zijn vrienden uit de gamewereld te helpen ontsnappen.

De film is op bepaalde momenten een beetje absurd, maar dat maakt het net zo Ryan Reynolds. De acteur is de laatste jaren, vooral door Deadpool, een heel graag geziene gast in dit soort films en weet met de meest bizarre rollen altijd te overtuigen. Naast Reynolds en Comer waren ook Joe Keery (Stranger Things) en Thor-regisseur Taika Waititi in de film te zien. De regie lag in handen van Shawn Levy, die ook Stranger Things regisseert. 

Vervolg

Of die volledige groep mensen zal terugkeren voor de sequel is niet zeker, maar het hoofd van 20th Century Studios, Steve Asbell, is alvast razend enthousiast over de mogelijkheden met het personage en de virtuele wereld die de film creëerde. “We hebben nog meer Free Guy-films in de pijplijn zitten, dus we zullen zeker bezig blijven”, klonk het in zijn interview met The Hollywood Reporter. “Het is een fantastisch verhaal, met veel mogelijkheden.”

Bekijk de trailer van de eerste Free Guy hier:

Free Guy is bij ons te bekijken via Disney+. Nog geen abonnement op? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...