Gaat nepvlees dat smaakt en lijkt op echt vlees de planeet redden?

Gaat nepvlees dat smaakt en lijkt op echt vlees de planeet redden?

Heel veel mensen kunnen niet leven zonder burgers. Maar toch heeft onze planeet een beetje  ademruimte nodig en zouden we een pak minder vlees moeten produceren. Maar nu is er eindelijk een oplossing en wij vinden het fantastisch!

Vlees eten is misschien wel heel lekker, maar het brengt ook veel nadelen mee. Na een burger kan je je misschien een beetje slecht voelen om meerdere redenen: ethische redenen, ’t is niet gezond en je voelt je soms echt opgeblazen. Maar nepvlees kan wel het antwoord zijn op alle vleesproblemen, want het heeft dezelfde smaak als echt vlees, maar is op verschillende vlakken gewoon beter voor ons en de planeet.

Je hebt natuurlijk vleesvervangers zoals vegetarische schnitzels en groenteburgers, maar je hebt ook echt nepvlees dat zelfs kan bloeden als je erin snijdt. ’t Ziet en smaakt hetzelfde als echt vlees.

Oordeel zelf maar:

Van wat is het gemaakt?

De burgers zien er helemaal niet veggie uit en bevatten geen korrels, bonen of welke eigenschappen veggieburgers ook hebben. Deze burgers van nepvlees zijn wel gemaakt van planten, bietensap en erwteneiwit, maar smaken naar gewoon vlees.

Daarnaast wordt ook kunstmatige heem (draagt zuurstof van levende wezens) toegevoegd aan deze fake burgers. En dat zorgt er net voor dat de burgers naar echt vlees smaken. Het team van Impossible Burger, een bedrijf dat nepvlees maakt, heeft ontdekt hoe planten zo’n heem kunnen produceren.

Een vertegenwoordiger van Impossible Burger vertelde HuffPost dat hun gemanipuleerde heem “identiek is aan de essentiële heem die mensen al honderdduizenden jaren in vlees consumeren.”

Hoezo, goed voor de planeet?

Volgens Impossible Burger zouden deze burgers 75 procent minder water gebruiken, 87 procent minder broeikasgassen genereren en slechts een derde van het land nodig hebben in vergelijking met rundvlees van koeien. “De missie heeft een positieve invloed op de klimaatverandering, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het respect voor het dierenwelzijn” klinkt het.

Impossible Burger blijft wel optimistisch en gelooft erin dat zelfs fastfoodketens op deze boot met nepvlees zullen springen.

Gesponsorde artikelen