‘Game of Thrones’-acteur Sean Bean wil geen personages meer spelen die doodgaan

Wie ooit Game of Thrones gezien heeft, was sowieso een grote fan van het personage van Ned Stark. Of toch in het eerste seizoen, want dan verliest acteur Sean Bean zijn hoofd. Het was niet de eerste keer dat de Brit op het scherm overleed. Maar als het van hem afhangt, was het wel de laatste.

Wie Sean Bean hoort, denkt bijna onmiddellijk aan zijn Game of Thrones-personage Ned Stark. Die kwam op een tamelijk indrukwekkende manier aan zijn einde in het eerste seizoen van de populaire serie. Maar Ned was niet het eerste personage van Sean Bean dat doodging voor de aftiteling van een film of serie. We kunnen zelfs zeggen dat stervende personages “zijn ding” zijn. Maar daar wil hij nu komaf mee maken.

Genoeg gestorven

De acteur vertelde aan de Britse krant The Sun dat hij aanbiedingen voor stervende personages afslaat. “Ik heb rollen afgewezen. Ik heb toen gezegd dat kijkers zouden weten dat mijn personage zou doodgaan, doordat ik het speelde!’ Het zou allemaal veel te voorspelbaar worden.”

https://www.youtube.com/watch?v=0MgjP_0iFm0

Het is logisch dat je Sean Bean linkt aan personages in films en series die doodgaan. De 60-jarige Brit stierf al 21 keer op het scherm, en het waren niet alleen de slechteriken die hij speelde, die om het leven kwamen. Denk maar aan zijn laatste sterfscène: in Game of Thrones sterft Eddard “Ned” Stark omdat hij té eerlijk en vriendelijk is.

Spijt

Sean Bean vond het helemaal niet erg om altijd dood te gaan. Inderdaad, “vond”. Toen hij de rol van Ned Stark in Game of Thrones aannam, wist hij dat hij zou sterven. En dat gebeurde, in het eerste seizoen, vóór de reeks een internationale hit werd. En dat was een beetje zuur. “Ze hadden het me heel duidelijk gemaakt dat ik zou sterven, en ik dacht ‘Ik wil toch niet vastzitten in een van die series die zeven jaar duurt’. Maar nu wou ik dat ik wel gebleven was!”

Meer
Lees meer...