Gerucht: Marvel Studios werkt aan serie rond Vision voor Disney+

De komende maanden en jaren staat de agenda van Marvel Studios al behoorlijk vol. Maar toch zou de studio nog een gaatje vrij willen maken voor een nieuwe serie op Disney+. Het zou gaan om een reeks over het personage Vision (Paul Bettany), dat meldt ScreenRant. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

Hoewel het personage Vision al meerdere keren gestorven lijkt te zijn, zou Marvel Studios hem toch nog niet willen laten gaan. Verschillende bronnen laten namelijk weten dat Disney druk bezig is aan een serie rond het personage. Over wat dat precies zou gaan en of acteur Paul Bettany zou terugkeren, is nog niet geweten. Maar Marvel Studios zou alvast een writers room hebben opgericht.

Vision

Voor fans is Vision een van de belangrijkste MCU-personages sinds de tweede Avengers-film Age of Ultron uit 2015. Daarvoor was de superheld al in andere projecten te vinden in de vorm van Jarvis, de persoonlijke computerassistent van Tony Stark (Robert Downey Jr.). Maar in age of Ultron kwam hij eindelijk echt tot leven.

Daarna was hij nog te zien in onder andere Captain America: Civil War en de twee laatste Avengers-films. In die films leek hij het alsmaar beter te vinden met Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen). Uiteindelijk kwamen de twee samen, maar moest Wanda in Avengers: Infinity War ook opnieuw afscheid nemen van Vision. Hij werd namelijk vermoord door Thanos.

Serie

Toch was Vision ook daarna nog te zien in een Marvelproject, namelijk WandaVision. Daarin leek hij een gelukkig leven te leiden met Wanda. Maar uiteindelijk bleek dat Wanda met haar krachten een volledig dorp gegijzeld hield. Door die krachten kon ze er ook voor zorgen dat Vision binnen die wereld terug tot leven kwam. Maar uiteindelijk moesten de kijkers ook daarin opnieuw afscheid nemen van de rode superheld.

Maar twee keer sterven is dus nog niet genoeg, want Marvel Studios zou dus opnieuw bezig zijn met een project rond Vision. De studio zou al op zoek zijn naar scenaristen en zou binnenkort aan een verhaal en scenario beginnen. Op dit moment heeft het project de werknaam Vision Quest.

(Her)bekijk de trailer van WandaVision hier:

Meer
Lees meer...