Geruchten Apple Watch Series 7: betere batterij, nog geen nieuwe functies

De Apple Watch Series 7 die in september voorgesteld zou worden, lijkt het eerst ontwerp in jaren te worden dat een volledig nieuw design krijgt. Daarbij zou plaats zijn voor een grotere batterij. Nieuwe functionaliteiten rond gezondheid zouden daarentegen wel nog even moeten wachten op een volgende editie.

In het nieuws: Er zijn enkele geruchten rond de Apple Watch Series 7 uitgelekt. Dat toestel zou in september voorgesteld worden en zal er mogelijk heel anders uitzien dan zijn voorgangers. Dat schrijft de doorgaans betrouwbare website MacRumours.

Wat mogen we verwachten van de Apple Watch Series 7?

  • Dit nieuwste model smartwatch van Apple zou een vierkanter ontwerp krijgen, gelijkaardig met de meest recente iMac en iPhone.
  • Dankzij de nieuwe dubbelzijdige System in Package (volgens DigiTimes) en een kleinere S7-chip (volgens Economic Daily News) zou er in het toestel interne ruimte vrijkomen.
    • De verwachting is dat die vrijgekomen ruimte zal ingevuld worden met een grotere batterij. Op die manier zou Apple zich beter kunnen meten met concurrenten die een langere accuduur aanbieden. Het bedrijf hoopt zo ook gebruikers met een ouder model te overhalen om een nieuwe Apple Watch aan te schaffen.
  • Andere plannen van Apple voor hun smartwatch zouden op die manier wel moeten wachten tot 2022. Het gaat dan vooral om extra gezondheidsfuncties. De huidige generatie Apple Watch heeft al heel wat mogelijkheden rond gezondheid, maar de plannen in de toekomst zijn nog veel groter. Zo werkt Apple aan de mogelijkheid om de suikerspiegel en zuurstofgehalte in je bloed te meten, net als je temperatuur. Die functies zullen volgens Bloomberg echter moeten wachten tot de Series 8.
Meer
Lees meer...