‘Giannis: The Marvelous Journey’: Prime Video stelt documentaire over Griekse NBA-ster Giannis Antetokounmpo voor

De Griekse basketvedette Giannis Antetokounmpo krijgt volgende week zijn eigen documentaire op Prime Video. Die zal gaan over zijn moeilijke jeugd in Griekenland als arme illegale migrant tot de top van de NBA, een reis waarbij familie altijd centraal heeft gestaan. Giannis: The Marvelous Journey kreeg zojuist een ontroerende trailer.

Het levensverhaal van de familie Antetokounmpo leest als een filmscenario. Moeder Veronica, een vroegere hoogspringster, en vader Charles, een voormalige voetballer, verlieten in 1991 Nigeria voor de Griekse hoofdstad Athene in de hoop er een beter leven te vinden. Hun oudste zoon Francis bleef achter bij zijn grootouders.

In Griekenland kreeg het koppel nog vier kinderen: Thanasis (1992), Giannis (1994), Kostas (1997) en Alexandros (2001). De vier zonen kregen allemaal Griekse namen uit eerbied voor hun nieuwe vaderland. Die liefde was echter niet altijd wederzijds, want het duurde tot 2013 voor Thanasis en Giannis een Grieks paspoort kregen en tot 2016 voor de jongste twee zonen zich officieel Grieks staatsburger mochten noemen.

NBA

Het leven in Griekenland bleek ook lang niet zo rooskleurig als de familie Antetokounmpo gehoopt had. De ouders probeerden rond te komen door sinaasappels te gaan plukken. Daarnaast verkochten ze ook allerhande zaken op straat zoals handtassen, uurwerken en armbanden. Hun zonen hielpen vaak door ook te werken als straatverkopers. Toch was er soms nog altijd niet genoeg geld voor eten of om de huur te betalen.

Basketbal was de uitlaatklep van de vier broers en zou ook later hun uitweg uit de armoede zijn. Giannis is de bekendste naam uit het gezin en de eerste die in 2013 gedraft werd in de NBA, iets wat het leven van de Antetokounmpo’s voor altijd zou veranderen. Giannis is ondertussen tweevoudig MVP (de beste speler) van de NBA en sterspeler bij de Milwaukee Bucks. In 2021 bezorgde hij die club met een fenomenale prestatie in de beslissende wedstrijd hun eerste titel in 50 jaar.

Prime Video

Meer dan genoeg stof dus voor een documentaire. En die komt er dus ook op Prime Video. Vanaf maandag 19 februari kan je daar namelijk kijken naar Giannis: The Marvelous Journey. Die documentaire bevat niet alleen exclusief beeldmateriaal, maar ook gesprekken met Giannis zelf en veel van zijn familieleden. Daarnaast komen heel wat grote namen uit de NBA aan het woord.

Het is niet de eerste keer dat het verhaal van Giannis Antetokounmpo de inspiratie vormt voor een streamingdienst. Zo kwam Disney+ twee jaar geleden met de film Rise, die gebaseerd is op het leven van de Antetokounmpo’s.

Bekijk hier de trailer van Giannis: The Marvelous Journey:

Meer
Lees meer...