‘Glee’ krijgt documentaire over drama achter de schermen

De veelbesproken serie Glee krijgt een eigen documentaire. Dat heeft de streamingdienst Discovery+ gisteren bekendgemaakt. Wanneer die docu zal verschijnen is niet bekend, maar wat we wel weten is dat die zal focussen op de gebeurtenissen achter de schermen. In de reeks en tussen de acteurs zouden namelijk heel wat dingen gebeurd zijn.

Zelfs wie de serie nooit heeft gezien, weet dat er in Glee heel wat dingen zijn gebeurd. De serie was tussen 2009 en 2015 te zien op Fox en telde 6 seizoenen. En hoewel alles in de reeks (meestal) peis en vree leek te zijn, was dat in het echt niet het geval. Achter de schermen zouden er namelijk heel wat vetes zijn uitgevochten. Die vetes worden tot op vandaag nog af en toe aangehaald op sociale media. Maar nu komt er dus ook een volledige documentaire over.

Glee

Glee is een reeks over een groep tieners op een middelbare school. Een aantal van die leerlingen beslissen om op een dag een schoolkoor te beginnen, de McKinley High’s Glee Club. In die club komen ze dan regelmatig samen om liedjes a capella te zingen. Uiteindelijk doen ze ook mee aan wedstrijden en verspreiden de liedjes zich tot ver buiten de muziekkamer alleen.

Doorheen de jaren kwamen er heel wat nieuwe personages bij en gingen er ook heel wat weg. Maar toch zijn er enkele namen die tot vandaag nog steeds sterk gelinkt worden aan de serie. Dat zijn onder andere acteurs Lea Michele, Darren Criss, Chris Colfer, Kevin McHale, Matthew Morrison, Jane Lynch en de overleden acteurs Cory Monteith en Naya Rivera.

Drama

Al sinds het begin van de reeks werd duidelijk dat de vriendschap op het scherm niet altijd doorliep achter de schermen. De Glee-cast was regelmatig the talk of the town. En daar gaat ook de komende driedelige documentaire over. Die zal de ingewikkelde en moeilijke onderwerpen aanhalen waarmee de cast doorheen de jaren te maken kreeg.

Zo was er bijvoorbeeld de dood van acteur Cory Monteith in 2013. Hij stierf aan een overdosis heroïne, waarna de reeks gewoon doorging. Zijn dood had een grote impact op de serie, de acteurs en de fans. Daarnaast zal de serie ook meer informatie geven over de “toxische werkplek die actrice Lea Michele creëerde” en de tragische dood van actrice Naya Rivera in 2020. Wanneer de serie zal verschijnen en of die ook in België te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...