Goldband komt met nieuwe EP ‘Rommel’ én bijhorende (bizarre) kortfilm

Het gaat hard voor de Nederlandse groep Goldband. De drie ‘stukadoors’ uit Den Haag zijn tijdens de coronaperiode uitgegroeid tot een van de populairste artiesten van dit moment. Maar daar horen natuurlijk ook kleine schandaaltjes bij. Zo kwam de band laatst nog onder vuur te liggen door een snuifincident. Hun druggebruik en het omgaan daarmee komt nu ook terug op hun nieuwe LP ‘Rommel’.

De Nederlandse groep Goldband werd opgericht in 2019 en brak een jaar later ook in ons land door. Door de coronacrisis duurde het echter tot nu voor de groep voor het eerst een festivalzomer in België kon meemaken. Afgelopen zomer stonden ze echter als eerste groep ooit op zowel Rock Werchter, Tomorrowland als Pukkelpop.

Vooral de passage op Werchter was legendarisch, want daar sprong Boaz Kok namelijk tijdens het optreden van het podium. Bij die val, die hem niet tegenhield het concert verder af te werken, brak hij zijn hielbeen. Enkele maanden geleden kwam de band opnieuw in het nieuws. Toen ging het over het ‘snuifincident’ van Milo Driessen. Hij snoof een lijntje cocaïne tijdens een optreden.

Rommel

Het druggebruik van de groep keert nu terug in hun nieuwe LP ‘Rommel’. Daarop staan drie songs: Het Gesprek, Rommel en Paniekaanval. Het Gesprek is meer een audio-intro voor de andere songs. Daarop horen we hoe Karel Gerlach, een van de drie zangers, wordt opgebeld door de andere twee. Ze vragen hem om opnieuw mee te gaan voor een gekke nacht.

Op Rommel horen we hoe die gekke nachten verlopen. Het lijkt op een soort hallucinatie waarbij de drie uiteindelijk wel beseffen dat ze iets aan hun overmatig gebruik moeten doen. Uiteindelijk eindigt de LP met Paniekaanval. Daar kiest de band meer voor een boyband-aanpak. Maar toch komt de boodschap over.

De drie songs zijn door Sam de Jong ook in een kortfilm gegoten. Die lijkt ons ook mee te nemen in twee verschillende werelden: de gekke space-wereld uit Rommel en de ingetogen en ietwat rustige wereld uit Paniekaanval.

Bekijk de kortfilm hier:

Meer
Lees meer...