Google lanceert ‘BTS x Street Galleries’: favoriete kunstwerken van leden BTS in virtuele wereldsteden

Google viert dit jaar mee Army Day. De website heeft BTS x Street Galleries gelanceerd. Met deze nieuwe functie delen RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V en Jung Kook hun favoriete kunstwerken in een virtuele galerij. Ze doen dat op locaties die een speciale betekenis hebben voor hen.

Vandaag is een hoogdag voor de fans van BTS. Het is namelijk precies negen jaar geleden dat de fans van de groep hun naam ARMY kregen. 9 juli staat daarom bekend als ARMY Day en dit jaar viert ook Google mee.

BTS x Street Gallery

Google heeft BTS X Street Galleries gelanceerd. Daarmee kan je verschillende virtuele galerijen bekijken. Elk lid van BTS kreeg speciale locatie toegedeeld, waar ze enkele werken tonen die een belangrijke betekenis voor hen hebben. Ook de locaties zijn niet willekeurig gekozen. Zo is de galerij van Jung Kook te vinden bij de Chunggu building, waar het verhaal van BTS begon. De galerij van SUGA bevindt zich dan weer in New York City bij de Verenigde Naties, waar BTS vorig jaar een toespraak mocht geven.

Je kan ook je eigen Street Gallery maken. Voorlopig heb je daarbij keuze tussen veertien locaties waar je dus zelf je favoriete kunstwerken aan de gebouwen kan ophangen. Daarnaast loont het ook de moeite om vandaag een keertje BTS te googelen. Wanneer je dat doet, kan je vandaag namelijk een spelletje spelen op de homepage van Google.

Kunstprojecten van BTS

Het is niet de eerste keer dat BTS iets doet met kunst. In 2020 zetten ze zo al het project CONNECT, BTS op poten. Met dat project wilde BTS kunst verbinden met muziek. In vijf steden over Dew wereld waren speciale tentoonstellingen te zien van 22 verschillende artiesten, uit uiteenlopende landen, waaronder ook België.

Enkele weken geleden was RM, de leider van BTS, ook te gast in de podcast Intersections: The Art Basel Podcast. Hij sprak daar over zijn liefde voor kunst en zijn droom om een eigen galerij te openen. Die heeft hij nu een beetje gekregen van Google.

Meer
Lees meer...