Google brengt Gemini naar Chrome: AI-chatbot nu rechtstreeks via adresbalk te gebruiken

Google maakt het een stuk eenvoudiger om met zijn AI-tool Gemini te communiceren. De chatbot is nu rechtstreeks te gebruiken via de adresbalk van Google Chrome. Daarnaast breidt Google de beschikbaarheid van de Gemini-app ook uit naar meer dan 100 nieuwe landen.

Om Gemini via Chrome te gebruiken, typ je simpelweg “@gemini” gevolgd door je vraag in de adresbalk. Na het indrukken van enter opent Gemini en toont het je direct het antwoord op je vraag. De functie is gloednieuw en nog niet voor iedereen beschikbaar, maar Google rolt de update de komende tijd uit.

Uitbreiding naar meer landen

Naast de integratie met Chrome, breidt Google de beschikbaarheid van de Gemini-app uit naar meer dan 100 nieuwe landen. Daarmee komt het totale aantal landen waar Gemini beschikbaar is op meer dan 150. In al deze landen is Gemini te gebruiken via de Google Assistent.

Helaas is de Gemini-app op dit moment nog niet beschikbaar in de Europese Unie, inclusief België. Dit komt door de strenge wetten van de EU rond desinformatie en de bescherming van de privacy van gebruikers en hun data. Google laat weten dat het eraan werkt om de app zo snel mogelijk naar de EU te brengen. In de EU is Gemini wel online te gebruiken via de website.

Wat is Gemini?

Hoewel ChatGPT nog steeds de meest bekende AI-tool is, heeft Google al geruime tijd serieuze concurrentie met zijn chatbot Gemini. De lancering ervan verliep echter niet zonder problemen. De oorspronkelijke versie, Bard genaamd, voldeed niet aan de verwachtingen, waardoor in februari 2024 een nieuwe versie werd uitgebracht, die meteen de naam Gemini kreeg.

Ook bij deze lancering waren er aanvankelijk problemen. Gemini bleek een beetje te “woke” te zijn. In een poging om stereotypes te doorbreken, was Gemini getraind om diversiteit te omarmen. Helaas bleek dit iets te ver te gaan. Bijvoorbeeld, een zoekopdracht naar “een Amerikaanse senator uit 1800” resulteerde in afbeeldingen van zwarte vrouwen en Native Americans, terwijl een vraag naar een “Duitse soldaat uit 1943” resulteerde in afbeeldingen van een zwarte man en een Aziatische vrouw.

Meer
Lees meer...