‘Google Meet’ vanaf nu gratis voor iedereen

Voortaan kan iedereen gebruik maken van de videobeldienst van Google: Google Meet. Eerst was de dienst tijdelijk gratis gemaakt voor scholen en bedrijven nu zoveel mogelijk van thuis uit gewerkt wordt.

Videobellen met grote groepen was voordien enkel voorbehouden voor betalende gebruikers. Vanwege de de coronacrisis maakte Google de dienst al tijdelijk beschikbaar voor scholen en bedrijven.

Concurrent voor Zoom

Straks kunnen gratis accounts met maximaal 100 personen een videogesprek voeren. Functies als schermdeling en galerij-weergave kunnen gebruikers ook toepassen op Google Meet. Tot en met 30 september is er wel een limiet van 60 minuten per videogesprek. Daarna zal Google de limiet opheffen.

Vanaf volgende week kan iedereen gebruik maken van Google Meet. Dat maakte Google vandaag bekend. Gebruikers kunnen Meet gebruiken via meet.google.com en de mobiele Meet-apps.

Google heeft met Meet de afgelopen weken een goede concurrent voor de andere bekende videobeldienst Zoom gemaakt. Momenteel is Zoom wel nog populairder dan Google Meet. Het bedrijf zegt dat het momenteel 300 miljoen dagelijkse gebruikers heeft.

Sundar Pichai, CEO van Google
(bron: ISOPIX)

“Meet groeit dagelijks met 3 miljoen gebruikers”, zei Sundar Pichai vandaag na bekendmaking van de kwartaalcijfers van het bedrijf via een Earning Call op YouTube. Op 9 april was dat nog zo’n 2 miljoen. De groei is te danken aan scholen en bedrijven die hun lessen en vergaderingen via videobeldiensten blijven houden.

Videobellen op WhatsApp

Ook bij WhatsApp zijn videogroepsgesprekken sinds gisteren iets ruimer. Gebruikers kunnen sinds gisteren videobellen met acht personen tegelijk. Voordien was dat enkel mogelijk met vier personen.

De nieuwe aanpassing zou een videogesprek met familie of meerdere vrienden makkelijker moeten maken. Zeker nu iedereen zoveel mogelijk moet binnen blijven in het kader van de coronamaatregelen. Het is bovendien niet de enige aanpassing die WhatsApp doorvoerde. Eerder al maakte de berichtenapp het onmogelijk om doorstuurberichten naar meerdere mensen door te sturen. Dit is om het verspreiden van fake news tegen te gaan.

Meer
Lees meer...