Left Right
scrollTop top

Graspop breidt affiche verder uit met Architects, Behemoth, Gojira en 10 anderen


Graspop breidt affiche verder uit met Architects, Behemoth, Gojira en 10 anderen

De line-up van Graspop is nu voor 95 procent rond. Het festival verwent ons met maar liefst 13 nieuwe namen en er zit opnieuw voor elke wildebras wat wils tussen. Nieuw dit jaar is dat het Metal Dome-podium omgetoverd wordt tot de Red Bull Music Metal Dome. Afspraak van 21 tot 23 juni in Dessel.

Graspop imponeert met 13 nieuwe bands. Beartooth komt er bij op de pre-dag van het festival op donderdag. Architects, Carpenter Brut, Atreyu, en Candlebox worden toegevoegd aan het programma van vrijdag. Behemoth, Clutch en Beast In Black komen zaterdag langs. Zondag worden we getrakteerd op Gojira, Kvelertak, Deadland Ritual (een nieuwe supergroep van Black Sabbath-bassist Geezer Butler en ex-Guns N‘ Roses-drummer Matt Sorum), While She Sleeps en Insomnium.

Eerder werd al aangekondigd dat onder andere Rob Zombie, Stone Temple Pilots, Eagles of Death Metal, Slayer, Kiss, Sabaton, Disturbed, Lynyrd Skynyrd, Slipknot en Within Temptation naar Graspop 2019 komen.

Enkele uitblinkers:

Behemoth

De Poolse black metal groep Behemoth belooft weer een verpletterende indruk na te laten. De band begon in de jaren 90 als een puristische black metal groep in de scene die toen nog met een ijzeren vuist geregeerd werd door Scandinavische bands. In de loop van hun carrière ging Behemoth steeds meer experimenteren en er werden zelfs death metal invloeden in hun muziek verwerkt. Godbetert! En dat Nergal en zijn kompanen er niet voor terugdeinzen om heilige huisjes te verbranden, bewezen ze vorig jaar nog maar eens met ‘I Loved You At Your Darkest’, een eclectische en bijzonder donkere plaat met hier en daar een knipoog naar de old school sound.

Verwacht je aan een wervelende show met zotte kostuums, coole choreografieën, wierook, veel vlammen en zwarte confetti. Kortom: spektakel. De band is zelfs in enkele landen verboden omdat ze ooit een bijbel verscheurd hebben op het podium. Ondanks dat alles, moest Behemoth het vooral van zijn muziek hebben.

Architects

Architects zijn Britse metalcore van de bovenste plank. Ze begonnen als clubgroep en kregen later de kans om op tour te gaan met mastodonten zoals Parkway Drive, A Day To Remember en Bring Me The Horizon. Nu krijgt de band headlinerposities aangeboden in grote arena’s. Hun sound is erg agressief en emotioneel. De gitaren staan erg laag gestemd en hun songwriting is o zo powerful. Vorig jaar brachten ze nog het album ‘Holy Hell’ uit en die werd goed ontvangen met tracks zoals Death Is Not Defeat, Hereafter en Mortal After All. Dit wordt de vierde keer dat ze op Graspop staan.

Tickets voor Graspop zijn hier verkrijgbaar.

Dit waren de 25 beste concerten op Graspop 2018.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…